Daugybė mobiliųjų programuotojų kūrėjų kasdien bando užsitarnauti nuotraukų mylėtojų dėmesį – šiandien aplikacijų, skirtų nuotraukų bei video darymui, jų koregavimui, dailinimui ir puošimui yra ne vienas tūkstantis.

Supažindiname su populiariausiomis, kurias verta išbandyti kuriant turinį ir savo socialinės medijos paskyroms.

Face tune


Programėlė sukurta su funkcijomis, skirtomis specifiškai žmogaus veido nuotraukoms redaguoti - nuimti tamsius ratilus po akimis, pašviesinti dantis, pašalinti spuogelius ar paraudimus, suliekninti žandukus, paryškinti akis.

Cymera

„Cymera" siūlo daugybę funkcijų - išties galina vadinti „Viskas viename” programėle. Ja naudojantis, galite tobulinti veidą asmenukėse ir liekninti kūno linijas. Galite kurti veidrodinius efektus ir 2-9 nuotraukų koliažus, dekoruoti nuotraukas įvairių spalvų ir raštų rėmeliais bei lipdukais/ikonėlėmis, kuriomis galite dekoruoti savo nuotraukas. Taip pat joje galite pakeisti nuotraukų proporcijas.

Boomerang

„Instagram” kūrėjų programėlė, kuri leidžia kurti kelių sekundžių pagreitintus filmukus. Tai itin žaismingas būdas užfiksuoti judančius objektus, kadangi video pasako ir parodo daugiau nei vienas nuotraukos kadras. Šie video neturi garso ir yra įrašomi momentiškai, t.y. negalite redaguoti anksčiau sukurtos video medžiagos.

Hyperlapse

Dar viena „Instagram” kūrėjų programėlė, momentiškai apdorojanti ilgos trukmės video. Ji skirta filmuoti be garso, kai video pagreitinamas pasirinktinai 3-12 kartus. Taigi, 12 minučių vaizdo medžiagą galite parodyti per 1 arba per 4 minutes. Nufilmuotus video galite išsisaugoti ar iš karto paviešinti „Facebook” bei „Instagram”.

PartyParty

Tai telefonams skirta programėlė, kuri išsaugo visą seriją nuotraukų - 4, 9, arba 16 — ir jas sulipdo į animuotą GIF paveikslėlį. Nuo „Boomerang by Instagram” iš esmės skiriasi tuo, kad gali pasirinkti kadrų skaičių ir iš karto išsaugoti ne tik .MOV, bet ir GIF formatu, kas yra naudinga planuojant naudoti medžiagą ne tik „Instagram”, bet ir kituose socialiniuose tinkluose, bloge.


VSCO

Tai programėlė, garsėjanti ir reputaciją pelniusi dėl nuolat vystomų ir atnaujinamų filtrų rinkinių, kurie žavi estetine kokybe. Be paruoštų filtrų, savarankiškai galima redaguoti jų intensyvumą, nuotraukos šviesumą, ryškumą, šešėlius ir kitus nuotraukos visumos vaizdo elementus.


DSCO by VSCO

Įamžink, redaguok ir išviešink savo kurtus GIF paveikslėlius. DSCO programėlėje rasti įprastas VSCO nuotraukų filtrų serijas, tik šįkart pritaikytas GIF(kelių kadrų) paveikslėliams. Tiesa, programėle negalėsi paredaguoti anksčiau kita programa nufilmuotų trumpų video ar jau sukurtų GIF failų - kūrimas šia programėle momentinis.

Giphy Cam

Ši programėlė filmuoja 6 s video be garso, kurį galima apklijuoti ryškiaspalviais elementais – fonais, veidelių animacija, ikonėlėmis, tekstu. Labai žaismingus video GIF klipukus iš karto galima viešinti socialiniuose tinkluose.

Tiny Planet Photos

Programėlė, kuri suteikia galimybę fotografuoti kadrą per vadinamąjį „žuvies akies” efektą. Taip sukurtos nuotraukos atrodo kaip mažos planetos, kurių epicentre – vis nauji objektai.

Snapseed

Tai nepakeičiama programėlė, kai reikia nuotraukoje išryškinti vieną ar kelis objektus – logotipą, produktą, užrašą. Ji turi ir kitų, jau tapusių įprastomis, nuotraukų koregavimo funkcijų – filtrų, galimybę uždėti tekstą, apkripti, pasukti, pakeisti atspalvius ir tekstūras.