1 prognozė: dirbtinis intelektas greičiau mąstys

Per ateinančius kelerius metus dirbtinis intelektas pakeis darbo su duomenimis būdus, kuriuos iki šiol naudojome. Įmonės pasitelks dirbtinį intelektą „mąstymo užduotims“ atlikti, dėl to gerokai sutrumpės laikas, skiriamas nagrinėti, diskutuoti, planuoti scenarijus ir išbandyti visas naujoves. Tai maloniai išlaisvins nuo kliūčių ir leis žmonėms priimti daugiau sprendimų, greičiau judėti žinant, kad naujos idėjos neužstrigs.

Kai kurie teoretikai teigia, kad dirbtinis intelektas pakeis žmonių darbą, tačiau šios naujos technologijos taip pat gali sukurti naujas darbo vietas, atveriančias naujas galimybes. Pvz., reikės tam tikrai pasirengusių IT specialistų dirbtiniam intelektui mokyti ir koreguoti.

2 prognozė: technologijos – mūsų pačių pratęsimas

Nuo 2018 m. pasieksime gigantiškų laimėjimų įtraukdami akimirksniu reaguojantį intelektą į daiktų internetu sustiprintus miestus, įmones, namus ir transporto priemones. Tai padės mašinoms geriau organizuoti mūsų fizinius ir žmogiškuosius išteklius – kiekvienas objektas bus išmanus ir leis mums gyventi išmanesnį gyvenimą. Kaip? Pvz., automobiliai: laikui bėgant savarankiškas vairavimas taps kasdienio gyvenimo dalimi. Gerokai anksčiau priprasime prie automobilių, kurie patys užsisako serviso paslaugas, informuoja jį apie tai, kas turi būti padaryta, ir planuoja programinės įrangos atnaujinimus.

3 prognozė: papildytos realybės akiniai – visur ir visada

Linija tarp „realios“ realybės ir papildytos realybės silpnėja. Pavyzdžiui, statybos darbuotojai, architektai ir inžinieriai naudoja papildytos realybės akinius vizualizuoti naujiems statiniams, išaiškinti bendrą požiūrį į plėtrą, darbo vietoje dirbančių darbuotojų mokymams, kai techninis specialistas negali atvykti į vietą.

4 prognozė: stipresni santykiai su klientais

Per ateinančius metus dėl mašinų mokymo ir dirbtinio intelekto įmonės geriau supras ir aptarnaus klientus vos prireikus. Klientų aptarnavimas priklausys nuo tobulai parengto žmogaus ir mašinos derinio. Taigi, žmonės ir automatiniai išmanūs virtualūs agentai dirbs kartu kaip viena komanda, o ne nukreips klientus į svetaines, kuriose tiesiog pateikiami atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus.

5 prognozė: šališkumo tikrinimas

Per ateinantį dešimtmetį naujos technologijos, tokios kaip virtuali realybė ir dirbtinis intelektas, padės žmonėms surasti informaciją ir ją apdoroti be emocijų ar išankstinio nusistatymo, o prireikus leis pasinaudoti žmogaus vertinimu.

Per trumpą laiką pamatysime, kaip dirbtinis intelektas taikomas įdarbinimo ir reklamos procedūroms, siekiant išvengti sąmoningo ir nesąmoningo šališkumo. Tuo tarpu virtuali realybė vis dažniau bus naudojama kaip pokalbio priemonė, siekiant užtikrinti, kad galimybės būtų įvertintos objektyviai, pvz., maskuojant būsimo darbuotojo tikrąją tapatybę.

6 prognozė: e. sportas populiarės

2018 m. išvysime vis daugiau žaidėjų, sėdinčių prie ekranų arba dėvinčių virtualios realybės akinius ir kovojančių didelės raiškos kompiuteriu sukurtoje visatoje. Šimtai milijonų žaidėjų ir žiūrovų „e. sportą“ iškels į aukštumas. Vis dėlto „e. sporto“ reiškinys atskleidžia platesnę tendenciją: net fizinė žmogaus veikla sportas, tampa suskaitmeninta. Technologijos pritaikė „e. sportą“ visiems – jums nereikia turėti tam tikrų fizinių duomenų ar kūno sudėjimo. Tereikia greitos reakcijos, išlavintų motorinių įgūdžių ir galite siekti pergalės.

7 prognozė: keliausime link „mega debesies“

Siekiant padėti įmonėms išnaudoti visas duomenų analitikos ir dirbtinio intelekto galimybes, kuriamas „mega debesis“, kuris susies kelis privačius ir viešus debesis, kad galėtų funkcionuoti kaip nuosekli, holistinė sistema, siūlanti išmanią IT aplinką. Netrukus bus galima įtraukti dirbtinį intelektą ir mašinų mokymą, kad persikeltume į naujos kartos IT aplinką.

8 prognozė: metai, kai turime sunerimti dėl kasdienių dalykų

Dėl vis labiau susipinančių mūsų ryšių su mašinomis smulkios, vos pastebimos triktys gali sukelti labai didelių problemų. Taigi, kiti metai bus daugiašalių korporacijų veiklos metai, įkvėpti naujų reglamentų, tokių kaip Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (BDAR). Pirmenybės suteikimas kibernetinio saugumo priemonėms ir technologijoms siekiant veiksmingai apsaugoti duomenis ir užkirsti kelią grėsmėms bus vis svarbesnis.