Samsung Galaxy S22 modeliai ir pagrindinės savybės

Pradėkime nuo bazinės informacijos apie naujuosius modelius. Kaip ir pernai bei užpernai, šiemet Samsung mums siūlo rinktis vieną iš trijų modelių. Pirmasis – įprastas Samsung Galaxy S22. Jis bus juodos, baltos, žalios arba rausvo aukso spalvos, su 3800 mAh talpos baterija, įkraunama 25 W stiprumu, 10 MP asmenukių ir 50 MP pagrindine, 12 MP itin plataus kampo bei 10 MP optine telephoto kameromis. Ekranas – 120 Hz prisitaikantis (priklausomai nuo to, ką darote) 6,1 colių įstrižainės FHD raiškos AMOLED. Jo didesnis brolis Samsung Galaxy S22 Plus pasižymi praktiškai identiškomis charakteristikomis, bet yra... didesnis! Jo įstrižainė siekia 6,6 colio, baterija yra 4600 mAh talpos, o maitinti ją galima 45 W srove. Didesnius skirtumus matome šiuos modelius lygindami su pačiu prabangiausiuoju – Samsung Galaxy S22 Ultra. Čia visko yra daugiau. Baterija – 5000 mAh talpos (veikia 45 W krovimas). Ekranas – 6,8 colių QHD raiškos AMOLED. Asmenukių kamera – 40 MP, o pagrindinėje sistemoje rasite 108 MP, 12 MP itin plataus kampo ir du 10 MP telephoto objektyvus. Galų gale, visuose modeliuose sukasi tas pats Exynos 2200 procesorius.

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 dizainas

Pernykštis Samsung Galaxy S21 labai daug pagyrų sulaukė būtent dėl dizaino. Kaip žinia, gamintojai jau daug metų bando išspręsti kameros sistemos problemą. Kai turi tiek jutiklių, pasidaro sunku juos elegantiškai įlieti į bendrą dizainą. Pernai Samsung buvo drąsūs ir priėmė sprendimą kameras kaip tik paversti esminiu dizaino akcentu. Šiemet Samsung Galaxy S22 ir S22 Plus ši strategija tęsiama toliau. Trijų jutiklių sistema išdėliota vertikaliai, jos pakilimas atrodo lyg šoninių kraštinių tąsa. Beje, jeigu pernai standartinis modelis buvo pagamintas iš plastiko, tai šiemet jis yra stiklinis. Vis dėlto, didžiąsias dizaino inovacijas matome solidžiausiame Samsung Galaxy S22 Ultra. Pradėkime nuo to, kad jeigu pirmi du modeliai turi apvalintus kampus, tai šis yra griežtas stačiakampis. Tokia dizaino kalba labai primena Galaxy Note seriją. Panašu, kad šis modelis patvirtina pranešimus apie pastarosios pabaigą, mat jame yra labai ryški naujovė – išmanusis pieštukas. Taip, pernai Ultra taip pat galėjo būti naudojamas su juo, bet pieštukas neturėjo specialios vietos, o ir pirkti jį reikėjo atskirai. Dar unikaliau atrodo ir kameros sistema. Telefono nugara praktiškai visiškai plokščia. Jutikliai išsikišę minimaliai, tad pats Galaxy S22 Ultra atrodo aptakiau ir futuristiškiau.

Samsung Galaxy S22 ekranas

Verta atkreipti dėmesį į tai, kad įprasto Samsung Galaxy S22 ir S22 Plus ekranai, lyginant su praėjusių metų telefonais, sumažėjo (nuo atitinkamai 6,1 ir 6,7 colių iki 6,06 ir 6,6 colių). Taigi, telefonai šiek tiek kompaktiškesni. Labai svarbu paminėti ir tai, kad čia veikia LTPO technologija. Tai reiškia, kad ekranas automatiškai keičia atsinaujinimo dažnį, priklausomai nuo to, ką jūs darote. Tarkime, jeigu žiūrite į tekstą ar nuotrauką, jis nukris iki 1 Hz. Tačiau pradėjus aktyviau naršyti pakils iki maksimalaus 120 Hz dažnio. Tokiu būdu ne tik užtikrinama optimaliausia vartotojo patirtis, bet ir taupoma baterijoje esanti energija. Samsung Galaxy S22 ir S22 Plus ekrano raiška – 1080x2340 pikseliai. Kiek didesnę ją siūlo S22 Ultra modelis – 1440x3080. Visų modelių ekranai ypač spalvingi ir ryškūs. Samsung Galaxy S22 jie apšviečiami iki 1300 nitų, o Plus ir Ultra 1750 nitų. Verta paminėti ir tai, kad jie pagaminti iš pačios naujausios kartos stiklo Gorilla Glass Victus Plus ir todėl yra patys tvirčiausi kada nors Samsung pagaminti flagmanai. Beje, įprastas ir Plus modeliai turi visiškai plokščius ekranus, o Ultra modelyje jis šiek tiek išgaubtas.

Samsung Galaxy S22 kameros

Pasirodžius naujiems išmaniesiems telefonams įprastai daugiausiai susidomėjimo pritraukia kamerų savybės. Kaip jau minėjome, įprastame ir Plus modeliuose randame trigubą kameros sistemą su 50 MP pagrindiniu, 12 MP itin plataus kampo ir 10 MP telephoto jutikliu. Beje, pastarasis taip pat turi 3x optinio priartinimo galimybę. Beje, Samsung teigia, kad pagrindinis jutiklis yra net 23 proc. jautresnis nei praėjusių metų modeliuose. Ultra modelio pagrindinis jutiklis yra net 108 MP. Be to, čia esama net dviejų telephoto objektyvų. Vienas su 3x, o kitas su 10x optinio priartinimo galimybe. Tai reiškia, kad kameros sistema sugebės surinkti ir dirbtiniam intelektui pateikti ypač daug informacijos, užtikrinant maksimaliai kokybiškus rezultatus. Įdomu tai, kad visi modeliai turi Samsung GN5 jutiklį, itin gerai veikiantį esant prastoms apšvietimo sąlygoms. Taigi, naujieji telefonai turėtų dar geriau fotografuoti tamsoje ar prieblandoje. Beje, Samsung Galaxy S22 pasižymi ir puikiais filmavimo sugebėjimais. Telefonais galima filmuoti 8K raiškos 60 kps video. Gana įspūdinga, turint omenyje tai, kad šiaip jau pakankamai mažai žmonių turi 8K televizorius ir galimybę žiūrėti turinį tokia raiška.

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 galia

Samsung ir vėl naudoja keistoką strategiją. Kai kuriose rinkose naujieji telefonai parduodami su Snapdragon 8 Gen 1 procesoriais, o kitur – pačios Samsung pagamintais Exynos 2200. Lietuva patenka į antrąją kategoriją. Visgi savo gebėjimais šios variacijos neturėtų skirtis. Kas vis dėlto skiriasi – tai pačių Samsung Galaxy S22 savybės. Standartinis ir Plus modeliai turi 8 GB RAM, o vartotojai galės pasirinkti 128 GB ar 256 GB atminties telefonus. Ultra ir čia gerokai ambicingesnis. Jūs galėsite pasirinkti 8 GB arba12 GB RAM. Atmintis, priklausomai nuo vartotojo norų, gali būti 128, 256, 512 GB arba netgi 1 TB. Žinoma, labai svarbu paminėti ir tai, kad visuose modeliuose veikia pati naujausia operacinė sistema Android 12. O tiksliau, samsungiška jos versija – One UI 4.1. Vartotojus, kurie iki šiol turėjo senesnio modelio Samsung, ji tikrai maloniai nustebins dizaino pasikeitimais ir personalizacijos galimybėmis.