„NordPass“ ir „Startup Lithuania“ partnerystė, apie kurią įmonės pranešė antradienį, suteiks naudų visiems Lietuvoje kuriantiems startuoliams, nepriklausomai nuo jų dydžio ar veiklos rūšies. Gavę verslo narystę, kuri leis saugoti įmonės slaptažodžius, banko kortelių duomenis, dalintis jais su darbuotojais, įmonės taip pat galės nemokamai konsultuotis su jiems paskirtu kibernetinio saugumo specialistu.

„NordPass“ vadovas Jonas Karklys tikina, kad šia iniciatyva norima padėti Lietuvos startuoliams dirbti saugiau ir dar produktyviau, nebeskiriant laiko lengvai automatizuojamoms veikloms, pavyzdžiui, keisti įmonės slaptažodžius ar valdyti darbuotojų prieigas prie paskyrų.

„Mes patys kuriame startuolį, todėl žinome, kiek daug žmogiškųjų ir finansinių resursų reikia tam, kad įmonė augtų, kad jos produktas ar teikiamos paslaugos būtų įdomūs klientams. Išlaidų pradedančiam verslui tikrai netrūksta, todėl ir kibernetinio saugumo įrankiais, kurie yra prevencinės priemonės, nesiskubinama pasirūpinti. Lietuvoje yra daug ambicingų startuolių, todėl mums nesinori, kad jų entuziazmas baigtųsi, patyrus pirmąją kibernetinę ataką”, – pranešime spaudai sako „NordPass“ vadovas.

Įmonės užsakymu šiais metais atliktos šalies darbdavių ir darbuotojų apklausos duomenimis, kibernetiniai išpuoliai įmonėms Lietuvoje atsieina vidutiniškai 8 tūkst. eurų. Pasak J. Karklio, pradedantiems verslams ir ši suma nemenka, tačiau būna dar sudėtingesnių atvejų. Kartais įmonių finansinė padėtis ir reputacija nukenčia taip stipriai, kad joms nelieka nieko kito, kaip tik visai sustabdyti veiklą.

Roberta Rudokienė, „Startup Lithuania“ vadovė tikina, kad startuolių ekosistemos dalyvių tarpusavio palaikymas yra svarbi sąlyga pradedančioms įmonėms augti. Glaudus bendradarbiavimas, dalijimasis išmoktomis patirtimi ar net turimais resursais kuria stipresnę ekosistemą, o tai naudinga tiek pačioms įmonėms, tiek investuotojams, tiek valdžios atstovams. Organizacijos duomenimis, per 2021 m. Lietuvos startuoliai bendrai sugebėjo pritraukti rekordinę investicijų sumą – 420 mln. Eur.

Roberta Rudokienė

Nemokamą slaptažodžių tvarkyklės verslo narystę startuoliai gali atsiimti, kreipęsi nordpass@nordsecbusiness.com elektroninio laiško adresu ir pavadinimo laukelyje parašę „Startup Lithuania Promotion“.