„Turime neatsilikti nuo pasaulinių technologijų lenktynių. Suvienydami jėgas visos Europos lygiu būtina visokeriopais būdais skatinti novatoriškų įmonių augimą ir plėtrą, kad Europa taptų trokštama vieta ateities technologijų milžinams kurtis ir augti. Tuo tarpu vieningo visų Europos valstybių informacinio portalo atsiradimas neabejotinai duos daug naudos ir Lietuvai, nes užsieniečiai galės rasti visą reikiamą informaciją apie Lietuvos startuolius ir lengviau įsidarbinti. Tokiu būdu įgysime dar vieną įrankį mūsų šalies startuolių sistemos matomumui bei talentų pritraukimui“, - sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šis centras ir su juo susijusi interneto svetainė vieno langelio principu suteiks visą reikalingą informaciją tarptautiniams talentams, norintiems dirbti Europoje, ir startuoliams, norintiems samdyti talentus ir iš kitų šalių. Čia bus pateikiama koncentruota informacija apie kiekvienos šalies narės startuolių ekosistemos konkurencinius pranašumus, darbo galimybes, socialines ir mokestines sąlygas ir kita praktinė informacija. Be to, centre bus galima gauti teisines konsultacines paslaugas ir praktinę pagalbą įmonėms perkeliant ar steigiant veiklą kitoje šalyje narėje.

Šia europine iniciatyva taip pat norima pagerinti prieigą prie finansavimo technologijų srities startuoliams ir besiplečiančioms įmonėms. Šiam tikslui numatoma įkurti 10 mlrd. eurų dydžio privačių ir valstybės lėšų iniciatyvą - Europos investicijų fondo valdomą fondų fondą. Tikslios dalyvavimo šioje iniciatyvoje sąlygos dar bus tikslinamos, jos turėtų paaiškėti metų pabaigoje.

Praėjusiais metais Prancūzija pradėjo iniciatyvą „Scale-Up Europe“, siekdama gerokai sustiprinti Europos technologijų sektorių ir skatinti pasaulinių technologijų vystymąsi Europoje. Vizija - iki 2030 metų pasiekti, jog Europoje veiktų 10 technologinių gigantų, kurių vertė viršija 100 mlrd. eurų.