Anksčiau Blockchain.com atskleidė nesėkmingą išduotą paskolą – paskolino 270 milijonų dolerių žlungančiam rizikos kapitalo fondui „Three Arrows Capital“. Paskola išduota doleriais ir kriptovaliutoms.

Dabar skaičiuoja, kad 44 proc. atleidžiamų darbuotojų yra Argentinoje, 26 proc. – JAV, dar 16 proc. – Jungtinėje Karalystėje, ir dalis dirba kitose valstybėse.

Įmonės atstovai „Coindesk“ informavo, kad po atleidimų darbuotojų skaičius sugrįš į sausio mėnesį buvusį lygmenį. Mat per pastaruosius 16 mėnesių „Blockchain.com“ smarkiai plėtėsi ir išaugo nuo 150-ies iki 600 darbuotojų. Dabar įmonė tikisi, kad pritraukiamas naujas finansavimas padės atsverti praradimus dėl nesėkmingų paskolų.

„Blockchain.com“ yra viena seniausiai kriptovaliutų rinkoje veikiančių įmonių. Tačiau ji nėra vienintelė šios industrijos dalyvė, kuri atleidinėja darbuotojus – dauguma pagrindinių biržų informavo apie reikšmingus atleidimus.

„Blockchain.com“ taipogi mažina institucinių klientų kreditavimo verslą, stabdo įsigijimus ir susijungimus, įšaldo žaidimų srities projektus, o taip pat lėčiau plės ir NFT prekyvietę. Įmonė pastebi, kad daugiau paklausos sulaukia tarpininkavimo paslaugos, o ne žaidimai, taip pat stipriausia paklausa išlieka Europoje, JAV ir Afrikoje, tačiau ne Lotynų Amerikoje.

Kartu su atleidimais mažinami atlyginimai bei kitos naudos vadovams.

Kaip praneša „Coindesk“, įmonė vertina, kad pajamos iš fizinių vartotojų išlieka stiprios, tačiau institucinių klientų išlaidos šioje srityje nukentėjo ir užtruks, kol atsistatys.

Atleidžiamiems asmenims, priklausomai nuo šalies, bus siūlomos išeitinės išmokos už 4-12 savaičių, taip pat Jungtinės Karalystės ir JAV darbuotojams bus teikiama darbo pakeitimo pagalba per trečiąją šalį.

LOGIN.LT dar vasarį kalbino „Blockchain.com“ vykdomąjį direktorių Lane Kasselman, tuomet jis teigė, kad Vilniuje kolektyvą ketinama plėsti iki 50-ies žmonių, o iš viso įmonėje buvo 200 laisvų pozicijų. Jis tikino, kad NFT taps nepakeičiami. Visą interviu galite rasti čia.

Šiuo metu Vilniuje esančioje bendrovėje Blockchain (LT), UAB dirba 23 darbuotojai, metų pradžioje buvo 17. Vidutinis atlyginimas gegužę siekė 4129 eurus prieš mokesčius.