Kodėl verta pabandyti iš arčiau susipažinti su įvairiomis technologijomis, net jeigu ir neplanuojate tapti programuotojais? Kiek laiko prireiks naujiems įgūdžiams bei kompetencijoms įgyti? Kada galite tikėtis gauti pirmąjį darbą technologijų įmonėje ir uždirbti konkurencingą atlygį? Įžvalgomis dalijasi IT įmonės „Devbridge“ (priklausančios „Cognizant“ kompanijai) švietimo projektų vadovė Gintarė Dzindzelėtaitė-Kelmelė.

Su kokiais didžiausiais iššūkiais susiduria žmonės, nusprendę keisti karjeros kryptį ir norintys išbandyti jėgas IT srityje?

Nusprendę keisti karjeros kryptį, pirmiausia, žmonės susiduria su nepamatuotais reikalavimais, kurie dažniausiai būna nukreipti tiek į save pačius, tiek į būsimąjį naują darbą. Norint suvaldyti šiuos reikalavimus ir lūkesčius vertėtų susikurti aiškų planą, tam tikras taisykles, kaip nuosekliai jo reikėtų siekti, kiek laiko ir finansų tam skirti ir t.t. Keičiant karjeros kryptį didžiausias iššūkis yra susijęs su savianalize ir motyvacijos bei kantrybės palaikymu. Vertėtų atlikti nemažai namų darbų su savo priežasčių, esamų kompetencijų, jų pritaikomumo kitose aplinkose, galimų mentorių, turimų laiko ir finansų analize, prieš pradedant intensyviai siekti pokyčio karjeroje. Žinoma, turint daugiau laiko ir finansų, galima startuoti ir su silpnesne analize, tačiau tokiu atveju gali tekti dažniau dirbti su nuolatiniu savęs motyvavimu, kadangi nesėkmių ir iššūkių mokymosi kelyje išvengti nepavyks, nes tai yra natūralus procesas.

Nerekomenduoju įsivardinti ribų, kada sustosite siekti pokyčio karjeroje. Jei jau atsakingai atlikote savianalizę prieš priimant sprendimą, tai tokiu atveju rekomenduoju nerti į šį mokymosi vandenyną nebesižvalgant atgal. Reikėtų taip pat nepamiršti, kad pradiniame taške atsiradusi motyvacija ilgainiui pradės labai svyruoti. Kelionė bus panaši į amerikietiškus kalnelius, kada iš žemiausio jos taško pakilimas bus motyvacine prasme stipriausias, t.y. didžiausias motyvacijos šuolis bus po sudėtingiausių įveiktų uždavinių, problemų ar pamokų. Įveikus šį etapą, vėliau turėtų tęstis nuoseklus ir itin disciplinuotas darbas bei stropus mokymasis.

Kokių klausimų sulaukiate iš kandidatų į „Sourcery“ akademiją, ko žmonės labiausiai bijo?

Vis dėlto, pirmas iššūkis yra susijęs su karjeros pokyčio tikslo išsikėlimu. Atrodo, labai čia viskas aišku, tačiau norint sklandesnio ir greitesnio pokyčio karjeroje, vertėtų išsiaiškinti visas priežastis, kodėl atsirado noras keisti darbą. Taip automatiškai susikuriame ir stabilesnį pradinį starto tašką, kuris identifikuoja norimą būsimo darbo aplinką, naujus kolegas, galimai net ir darbo pobūdį. Pavyzdžiui, jei darbą žmogus nori keisti dėl atsiradusio nuobodulio, reikėtų paanalizuoti, kodėl jis atsirado, kokios jo dabartinio egzistavimo priežastys, kas galėtų tai panaikini, kaip turėtų atrodyti nauja dinamika darbe ir pan. Tuo tarpu, jei darbą žmogus nori keisti dėl didesnės algos – verta paanalizuoti spragas, atotrūkius, kas trukdo pasiekti didesnių finansų jau dabar. Kita vertus, nepamiršti ir to, kad vos pradėjus dirbti IT srityje atlygis nebus itin didelis. Jis augs tik tada, jeigu gebėsite vis daugiau ir daugiau įgyvendinti.

Labai svarbu nepamiršti ir darbo su savimi visos pokyčio kelionės metu. Kantrybė ir ryžtas turėtų būti jūsų palydovai, o jei asmeninių pastangų neužtenka – tokiu atveju, siūlyčiau ieškoti mentorių, būtent iš tų įmonių, kurios žavi ir domina, kaip potencialus darbdavys. Taip pat vis dar pasitaiko baimių, kai brandaus amžiaus žmonės mano, kad nuėję į IT įmonę ras vien tik jaunus kolegas, su kuriais bus sudėtinga rasti bendrą kalbą ar pritapti. Tačiau vien mūsų įmonėje jau daugelį metų daugiau nei 80 procentų specialistų sudaro vien tik patyrę ir ilgametę patirtį sukaupę darbuotojai, kurie noriai prisideda prie naujų specialistų auginimo ir tobulėjimo. Taip pat itin svarbu mėgti komandinį darbą, lavinti bendravimo įgūdžius, gebėti konstruktyviai spręsti konfliktus. Požiūris į darbą ir asmeninės savybės čia turi lemiamos reikšmės, nes techninius dalykus yra lengviau išmokyti nei pakeisti žmogaus nusistatymą.

Galbūt yra žmonių, kuriems būtinai rekomenduotumėte išbandyti IT sritį, o galbūt pastebite ir tokių kandidatų, kuriems IT sritis tikrai netiks?

Žmogus, kaip individas turi neribotas galimybes. Jas atskleisti gali tik jis pats, tačiau galėčiau atsakyti, kam IT sritis galėtų tikrai tikti. IT rinka per pastaruosius dešimt metų labai pasikeitė, o drauge su ja keitėsi ir IT specialisto įsivaizduojamas paveikslas. Neišskiriant konkrečios rolės ar profilio, galiu visgi drąsiai teigti, kad IT sritis yra tiems, kas mėgsta spręsti problemas drauge su komanda. Dinamiškumas mokymosi procese, savarankiškumas ir kūrybiškumas, dirbant prie problemų sprendimo, yra neatsiejama IT specialisto darbo dienos dalis. Nebūtina sukaupti visų įgūdžių ar labai konkrečiai save įstatyti į kažkokius sukurtus IT specialisto profilio rėmus. Kaip ir kiekvienoje srityje, IT pasaulis padės atrasti patogiausią vietą, pagal kiekvieno stipriausias savybes. Vis dėlto, svarbu priimti faktą, kad ši sritis tikrai netiks tiems, kas neturės kantrybės ieškoti būdų, kaip sukurti geriausią sprendimą. Norint tai pasiekti bus reikalingas glaudus bendradarbiavimas komandoje, individualus mokymasis, kūrybiškumas.

Ką turėtų žinoti žmogus, kuris galbūt vis dar dvejoja, bet nusprendė išbandyti persikvalifikuoti, būtent IT srityje?

Dvejonėms esant, pirmiausia jas reikėtų ir įsivardinti. Paanalizuoti jų priežastis. Tai padės geriau suprasti, kam ir kaip reikėtų ruoštis, nes ruoštis reikėtų ne tik mokymosi keliui ar darbo paieškoms, bet ir darbui su savimi visos šios kelionės metu. Taigi, visų pirma reikėtų išsiaiškinti atotrūkį ir spragas tiek iš profesinės, tiek iš asmeninio gyvenimo pusės. Taip pat, vertėtų įsivertinti savo finansus ir laiką, per kurį reikės mokytis, klysti, kristi, keltis ir vėl mokytis. Atsižvelgiant į šiuos aspektus (galimas finansines išlaidas, laiko sąnaudas), reikės išmokti prioretizuoti pasirinkimus. Vertėtų jau dabar susitaikyti su tuo, kad daugiausiai reikės mokytis iš nesėkmių. IT – problemų, iššūkių sprendimas niekada nesibaigs – vieną išsprendei, žiūrėk, jau ir kitą reikia įveikti. Tas pats ir su mokymosi keliu. Reikėtų nekelti sau lūkesčio, kad viską greitai išmoksiu ir atvirkščiai, nesitikėti, kad įmonė greitai patikės, kad esate itin motyvuoti bei greitai besimokantys pradedantieji IT specialistai. IT rinkai nuolat keičiantis, keičiasi poreikis ir sąlygos. Atlikus savarankišką rinkos tyrimą, rekomenduočiau ties juo neužsifiksuoti ir kartas nuo karto vis pasitikrinti, kas vyksta ar naujo atsiranda. Įmonės ne tik atidaro naujas programas pradedantiesiems, bet ir sukuria, apskritai, naujas IT roles, profesijas.

Kaip ankstyvose stadijose, prieš priimant galutinį sprendimą, tvirtai įsitikinti, kad darbas IT srityje tiks ir patiks?

Pradėti tyrinėti rinką, domėtis ir ieškoti. Jei tikslas yra nukreiptas į galutinį rezultatą – darbą – tada reikėtų susidaryti įmonių sąrašą, pasidomėti perspektyviomis įmonėmis. Visgi, mano patarimas pradedančiajam būtų pradėti ne nuo galo, o nuo ilgo pirmo reikšmingiausio etapo – mokymosi. Siekiant greičiau pereiti prie galimybės dirbti, reikia įgyti reikiamų įgūdžių. Atlikta analizė turėti leisti kryptingiau pasirinkti sritį, kurioje norėtų pradedantysis mokytis. Taip pat – tinkamus dėstytojus, kursus. Įgyti tikros darbo praktikų patirties (angl. hands-on experience). Klysta tie, kas sako, jog programuotoju galėsi pradėti dirbti po trijų mėnesių kursų. Prireiks vienerių ar net daugiau metų – nuo pirmojo prisėdimo prie technologijų mokslų iki darbo pasiūlymo. Ir čia yra tas laimingųjų variantas. Labai daug sudedamųjų turi šis pokyčio kelias, todėl reikia apsišarvoti kantrybe. Reikėtų galbūt padirbėti su asmeniniu karjeros treneriu, išsiaiškinti žinių atotrūkius ir spragas, individualiai susidėlioti sistemingą planą, kurio būtų laikomasi ypač disciplinuotai.

Kokius sėkmės pavyzdžius būtų galima išvardyti, pateikti iš „Sourcery“ akademijos, absolventų patirties, kas labiausiai įstrigo? Kam rekomenduotumėte kandidatuoti į šiuo metu renkamą grupę, nemokamą „Sourcery“ akademiją, skirtą jauniesiems programuotojams?

Jų tiek daug! Nepamenu, kiek teko konsultuoti, bet šalia karjeros pokyčių buvau ir mačiau beveik tūkstančio, persikvalifikavusių žmonių istorijas. Iš jų, apie 80 proc. sėkmingai šiuo metu dirba IT srityje. Teko konsultuoti ir padėti atrasti kelią į IT žmonėms iš avialinijų (stiuardesė), muzikos, medicinos, ekonomikos, elektronikos ir kitų sričių. Profesijas keisti gali visi, nepaisant to, kiek metų praleido mokytojo, karininko, buhalterio ar parduotuvės aptarnaujančio personalo rolėje. Svarbiausia yra praeiti anksčiau išvardintą kelią atsakingai ir susidaryti kruopštų karjeros pokyčio planą.

Amžius irgi nėra kliūtis, nes vis daugiau žmonių suvokia, jog tai ne tik įmanoma, bet ir įdomu – juk profesinis gyvenimas yra daug vertingesnis skirtingomis patirtimis ir įgūdžiais. Todėl visiems, kurie svarsto apie programuotojo profesiją, kviečiame išbandyti jėgas nemokamoje „Sourcery“ akademijoje, skirtoje programuotojams. Galiu drąsiai teigti, kad paskutinius trejus metus persikvalifikuot norinčių kandidatų į akademijas skaičius tik augo. Praėjusiais metais didesnį amžiaus vidurkį turinčių ir persikvalifikavimo siekiančių akademijos dalyvių skaičius siekė beveik 50 proc. visų sėkmingai atranką praėjusių dalyvių skaičiaus. Tai rekordiškai aukštas rodiklis, atsižvelgiant į tai, kad atrankos yra sudėtingos ir reikalauja žinių. Jeigu reikėtų išskirti technologijas, tai daugiausiai persikvalifikuojantys kandidatuoja ir sėkmingai baigia Front-End (79 proc.) ir testavimo (76 proc.) nemokamus kursus. Full-Stack akademijas sėkmingai pernai baigė 25 proc. karjeros pokyčio link einančių dalyvių. Pakvietimus į nuotolinius kursus šiemet gaus 60 kandidatų iš Vilniaus, Kauno ir Varšuvos. Dalyviai dirbs grupėse, kuriose visi norintieji gilins žinias mokymų bei individualių ir grupinių užduočių metu. Pavasarį dalyviai mokysis Java programavimo kalbos, taip pat geriau susipažins su React. Akademijos dalyviai kurs tikrus interneto tinklalapių projektus, įtvirtins gautas teorines žinias praktiškai, taikys Agile projektų valdymo metodiką ir principus, susipažins su programinės įrangos kūrimo bei diegimo procesais. Dalyviai dirbs prie tikrų projektų ir tobulins turimus įgūdžius komandinio darbo metu. Jiems padės kompanijoje dirbantys profesionalai – mentoriai. Visi norintys dalyvauti nemokamoje akademijoje yra kviečiami registruotis iki 2023 m. vasario 22 d.

Daugiau informacijos apie „Sourcery Academy for Developers“ rasite ČIA.