Antrepreneris, finansinių technologijų įmonės „Paysera“ bendraįkūrėjas Audrius Lučiūnas patikina, kad fondai nusisuka nuo nepelningų įmonių, nes ir patys skaičiuoja nuostolius – dėl to naujiems verslams ateina sunkūs laikai. Pirmiausia reikės įrodyti, kad verslas yra pelningas. Tuo pat metu Lietuva iš „fintech“ (finansinių technologijų) rojaus atgrasia pavirto, LOGIN konferencijoje situaciją apžvelgė verslininkas.

Ateina pokyčiai

Pirmiausia A. Lučiūnas siūlo apsidairyti aplink ir pasižiūrėti kokia situacija. Per 2020-2021 metus į startuolius įmesta itin daug pinigų, išauginta daug įmonių, kurios dabar ima buksuoti.

„Prieš dešimt metų – 14 vienaragių, 2017 metais – 200, o dabar jų yra virš 1000 ir didžioji jų dalis atsirado ne taip seniai“, – spartų augimą pastebėjo V. Lučiūnas.

Rinką šokiravo, kai rekordinius nuostolius – 27 milijardus dolerių – gegužę paskelbė „SoftBank“. Nuostolių priežastis – nusmukusios akcijų rinkos vertės. Ši Japonijos korporacija yra viena didžiausių investuotojų į pradedančias įmones, dabar ji savo investicijų krepšelį mažina daugiau nei perpus.