Ketvirtadienį paskelbus apie įsigijimo sandorio užbaigimą, amerikiečių žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad milijardierius iškart nušalino kelis aukščiausio rango platformos pareigūnus – generalinį direktorių Paragą Agrawalą, vyriausiąjį finansų pareigūną ir saugumo skyriaus vadovą.

Anksčiau ketvirtadienį E. Muskas savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad perka šią platformą, nes „civilizacijos ateičiai svarbu, kad egzistuotų bendra skaitmeninė miesto aikštė, kurioje būtų galima diskutuoti apie įvairius įsitikinimus“.

Verslininkas teismo sprendimu turėjo iki penktadienio apsispręsti, ar perka šį socialinį tinklą. E. Muskas iš pradžių bandė pasitraukti iš susitarimo dėl „Twitter“ įsigijimo, tačiau pati platforma tuomet ėmėsi teisinių veiksmų.

Nors kai kurie aktyvistai būgštauja, kad E. Muskui įgijus „Twitter“ kontrolę, šiame socialiniame tinkle padaugės dezinformacijos, pats milijardierius ketvirtadienį pareiškė, kad suvokia, jog „Twitter“ negali tapti vieta, „kurioje būtų galima sakyti bet ką be jokių pasekmių“.

Nepaisant to, E. Muskas anksčiau yra pažadėjęs „iki minimumo“ sumažinti turinio moderavimą ir yra užsiminęs, kad gali atkurti buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyrą.

Trečiadienį milijardierius Elonas Muskas apsilankė „Twitter“ būstinėje San Franciske.

Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė 9 sekundžių vaizdo įrašą, kuriame jis eina į „Twitter“ būstinę San Franciske nešinas kriaukle, taip sukeldamas spėliones dėl planuojamo bendrovės perėmimo likimo, rašė bbc.com.

„Entering Twitter HQ – let that sink in!“, – rašė E. Muskas.

Verslo kalboje „kitchen sinking“ reiškia radikalių veiksmų bendrovėje ėmimąsi, nors neaišku, ar tai buvo Musko žinutė – jis taip pat atnaujino savo „Twitter“ biografiją ir pasivadino „vyriausiuoju tvičiu“.

Muskas yra sakęs, kad socialinėje žiniasklaidoje reikia esminių pokyčių. Bent jau viename pranešime teigiama, kad jis planuoja didelius etatų mažinimus.

„Priežastis, kodėl nusipirkau „Twitter“ yra ta, nes manau, kad civilizacijos ateičiai svarbu turėti bendrą skaitmeninę miesto aikštę, kur daug skirtingų įsitikinimų galėtų būti aptariami sveikai, be smurto griebimosi. Dabar egzistuoja didelis pavojus, kad socialinė medija susiskaldys į kraštutinį dešinįjį sparną ir kraštutinį kairįjį, kur uždarai aidės daugiau neapykantos, skaldančios visuomenę“, – pareiškime tviteryje pasidalijo E. Muskas.

Nebuvo aišku, ar „Tesla“ vadovas trečiadienį susitiko su „Twitter“ vadovais, tačiau socialinės žiniasklaidos platformoje jis nurodė savo buvimo vietą – „Twitter“ būstinę San Franciske.

Kai Elonas Muskas pirmą kartą atskleidė planus įsigyti „Twitter“, jis teigė, kad nori ištrinti nepageidaujamas paskyras platformoje ir išsaugoti ją kaip laisvo žodžio vietą.

Tačiau turtingiausias pasaulio žmogus ir impulsyviu stiliumi garsėjantis „Twitter“ naudotojas E. Muskas jau po kelių savaičių atsisakė pirkti šią platformą, motyvuodamas susirūpinimu, kad netikrų paskyrų platformoje yra daugiau, nei teigė „Twitter“.

„Twitter“ vadovai šiuos kaltinimus neigė, tvirtindami, kad E. Muskas norėjo pasitraukti, nes nerimavo dėl kainos.


Galiausiai jis pateikė ieškinį, siekdamas sulaikyti jį nuo sandorio sudarymo, o Muskas atgaivino savo planus perimti bendrovę su sąlyga, kad teisinis procesas bus sustabdytas.

Lietuviai atrado „Twitter“ prasidėjus karui


Duomenų srautas, kurį išnaršo interneto vartotojai „Twitter“ tinkle nuo karo pradžios išaugo daugiau kaip 6 kartus, rodo agreguoti anoniminiai „Bitės“ tinklo duomenys. „Būtent „Twitter“ yra vienas svarbiausių informacijos realiuoju laiku apie karo eigą šaltinių. Meistriškai informacinėje erdvėje čia kaunasi ir Ukrainos gynėjai. Galimas daiktas, jog ilgainiui „Twitter“ užsiaugins ištikimų lankytojų srautą bei pavogs bent dalį sunkius laikus išgyvenančių „Meta“, buvusios „Facebook“ bendrovės valdomų platformų simpatikų dėmesį“, – pranešime žiniasklaidai sako išmaniųjų įrenginių ekspertas „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Ekspertas priduria, jog „Twitter“ yra vienas populiariausių socialinių tinklų pasaulyje, ypač populiarus gimtinėje – JAV. Šiame tinkle daugybė žmonių – nuo popžvaigždžių, politikų ir valstybės vadovų – kasdien dalinasi informacija, nuomonėmis apie kultūrą, sportą, politiką, ekonomiką ir pramogas. O prasidėjus sunkiai suvokiamam Rusijos kartui, ir lietuviai atrado „Twitter“ – iki šiol jis Lietuvoje nebuvo populiarus.

Šiuo metu „Twitter“ užima tryliktąją vietą populiariausiųjų socialinių tinklų Lietuvoje tope. Juo naudojasi beveik 100 tūkst. vartotojų. Daugiau kaip 1 mln. vartotojų Lietuvoje turi tik 3 soc. tinklai – „Facebook“, „Messenger“ ir „Youtube“, skaičiuojant naudotojus, kurie tinklu naudojosi bent kartą per savaitę. Populiariausiųjų penketuką užbaigia 4-oje vietoje atsidūręs „Instagram“ bei į 5-ąją užkopęs kinų valdomas „Tik Tok“, rodo tyrimas apie lietuvių socialinių tinklų vartojimo įpročius „Socialinių tinklų naudojimas Lietuvoje 2022“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)