Mėgstantiems greitį – straipsnis trumpai:


1. Vejapjovė robotas Stiga Stig korpusas pagamintas iš tvirto polipropileno, sveria vos 8 kg ir yra 55 cm ilgio.
2. Robotas turi IPX5 atsparumą vandenui – patogu prižiūrėti ir nuplauti.
3. Pagrindinį darbą atlieka apačioje įrengti keturi aštrūs peiliukai.
4. Ant roboto korpuso įrengti kliūčių aptikimo jutikliai, tad susidūręs su kliūtimi robotas automatiškai pakeičia judėjimo kryptį ar visiškai sustabdo peiliukus.
5. Yra 2 Stiga Stig modeliai – skiriasi tik jų baterijų talpa.
6. Stiga Stig robotą darbui jūsų vejoje parengs specialistas – daugiau ramybės jums!

Susipažinkite – Stiga Stig! Net 2 modeliai – E600 ir E1200

Inovacijų biure ne kartą bandėme dulkių siurblius robotus, o štai veją pjaunančio roboto bandyti dar neteko. Stiga Stig gali tvarkyti iki 1200 kvadratinių metrų pievos lauke, įveikti 45 % šlaitą. Ir nupjautos žolės jis į save nesiurbia – susmulkinęs išbarsto aplinkui, paversdamas trąša naujai augančiai.

Techniniai parametrai ir dizainas

Šio vejapjovės roboto korpusas pagamintas iš tvirto polipropileno su 30 % talko, kuris sugeria vibraciją ir triukšmą. Turi IPX5 lygio atsparumą vandeniui, tad po darbų galima pakėlus viršutinį dangtį nuplauti robotą sodo žarna ir jis visada bus švarus.

Stiga Stig gana kompaktiškas – sveria mažiau nei 8 kg, tėra 55 cm ilgio, tad be problemų nepalikdamas vėžių gali manevruoti tarp krūmų bei medžių ir tiks net keisčiausios formos sklypo priežiūrai.

Pagrindinį darbą atlieka apačioje įrengti keturi aštrūs peiliukai. Jų pjovimo plotis – 18 cm, o aukštis reguliuojamas – galima fiksuoti vieną iš 10 pozicijų, tad po pjovimo žolė gali likti nuo 20 iki 60 milimetrų aukščio.

Ant roboto korpuso įrengti kliūčių aptikimo jutikliai, tad susidūręs su kliūtimi robotas automatiškai pakeičia judėjimo kryptį ar visiškai sustabdo peiliukus. Tad baimintis, kad netyčia apkirps ir pernelyg tingų jūsų katiną, nereikia. Kita apsauga nuo neatsargaus elgesio – pakėlimo jutiklis. Peiliukai iškart sustabdomi, jei robotas pakeliamas nuo žemės ar jei kas nors jį apverčia.

Yra ir lietaus jutiklis. Prasidėjus liūčiai robotas automatiškai grįžta į įkrovimo stotelę, kur palaukia, kada vėl galės tęsti darbą.

Kaip ir minėjome, yra 2 Stiga Stig modeliai – viskas juose taip pat – skiriasi tik akumuliatoriaus talpa. E600 turi 2,5 Ah bateriją, o E1200 – 5 Ah. Taigi, pilnai įkrovus E1200 energijos pakaks 140 minučių darbo, jis gali prižiūrėti iki 1200 kvadratinių metrų plotą, palaiko 5 pjovimo zonas. E600 gali dirbti 70 minučių, prižiūrėti iki 600 kvadratinių metrų ir palaiko 3 pjovimo zonas.

Parengimas darbui ir veikimas

Stiga Stig robotą darbui jūsų vejoje parengs specialistas. Mat vejapjovei darbo erdvės perimetras nurodomas ištempus specialius laidus. Orientuodamasis pagal juos, robotas niekada neišklys iš numatytos zonos ir lengvai ras įkrovimo stotelę.

Stiga Stig turi net dvejas elektronines „smegenis“. Vienos rūpinasi baterija ir maitinimu, o kitos – logikos plokštė – padeda priimti sprendimus, ką ir kada pjauti. Nemanykite, kad tokia vejapjovė tik įkrauta pasileidžia į pievą, kerpa, skuta, smulkina, kol išsenka akumuliatorius, po įkrovimo – vėl į pievą ir taip ratu be galo. Tai nebūtų labai protinga tiek dėl energijos švaistymo, tiek dėl nepatogumo – kada gi ta veja naudotis savo malonumui, jei ją okupavo robotas?

Todėl Stiga Stig veikia gerokai protingiau – sugeba prižiūrėti visą vejos plotą dirbdamas vos du kartus per dieną. Tad ne tik netrukdo mėgautis pievute, bet ir mažiau vargina pačią žolę, leidžia „sugyti“ jai po pjovimo. Ir naktimis šis robotas nedirba. Ne tik todėl, kad nebrazdėtų po langais, bet ir saugodamas gyvąją gamtą. Kam gąsdinti naktį į pievutę užsukančius ežiukus?

Energiją taupyti padeda ir eco režimas – robotas atpažįsta, kur veja jau nupjauta ir ten dar kartą nevažiuoja. Na, o jei kažkur žolė itin tanki, toje vietoje robotas pradeda judėti spirale, dar padidina variklio bei peilių sūkius, taip pasiekdamas geriausią rezultatą.

Vejos pjovimas – romantiškas reikalas

Vejos pjovimas išties yra labai romantiškas, smagus ir visiškai nevarginantis užsiėmimas! Su sąlyga, kad dirba Stiga Stig, o jūs su šeima ir draugais tik mėgaujatės šviežiai nupjautos vejos aromatu. Lėkite tiesiai į artimiausią TELE2 saloną, ar tele2.lt – būtent ten galite užsisakyti vejapjovę robotą Stiga Stig!