Kada pasirodys sulenkiamas Google Pixel?

Sulenkiamo Google Pixel išleidimo data, kaip ir visos likusios detalės, oficialiai dar nebuvo skelbtos, tačiau iš Google artimų šaltinių jau kurį laiką nepaliaujamu srautu plaukia užuominos ir informacijos trupinėliai. Net pati Google yra prasitarusi, kad naujo išmaniojo telefonogalime tikėtis jau šių metų pabaigoje. Svarbu nepamiršti, kad tai tik preliminari data, kuri tikrai gali keistis. Jau susiformavo tradicija, kad Google naujus Pixelius pristato rudenį. Ar tai reiškia, kad lankstomas modelis pasirodys kartu su Pixel 7? Panašu, kad taip. Tiesa, tikroji data, kai galėsite telefoną įsigyti, skirsis ir priklausomai nuo šalies. Paprastai naujais modeliais pirmiausia džiaugiasi JAV ir tik vėliau – likęs pasaulis.

Kaip atrodys sulenkiamo Google Pixel dizainas?

Šiuo metu daugiausiai informacijos apie būsimąjį lankstomą modelį galime gauti iš dviejų šaltinių. Android 12L ir Google registruotų patentų. Android 12Lvisiems sulenkiamiems įrenginiams ir planšetėms pritaikytas Android operacinės sistemos plėtinys. Jo kodas sufleruoja, kad tai bus knygos principu susilenkiantis išmanusis su mažesniu išoriniu ekranu ir dideliu ekranu viduje. Ši koncepcija ne tokia plona ir aukšta kaip Samsung Galaxy Z Fold 3, ji labiau panašėja į pernai metų pabaigoje pristatytą Oppo Find N. Dar iškalbingesni Google pateikti patentai. Viename jų pavaizduotas vyris, įgalinantis telefoną atsilenkti taip padidinant ekraną ir netgi išstumiant dar vieną papildomą. Kitoje paraiškoje dar didesnė intriga: čia pavaizduotas įrenginys, susilenkiantis net dviejose vietose. Vargu, ar visos patentuojamos technologijos įgyvendinamos realybėje jau dabar. Vis dėlto iš jų visumos galime daryti išvadą, kad lankstomas Pixel savo konstrukcija greičiausiai primins Galaxy Z Fold 3, o be to, turės Pixel 6 primenančią galinės kameros horizontalią juostą.

Sulenkiamo Google Pixel procesorius

Google pernai žengė labai svarbų žingsnį. Telefonai Google Pixel 6 pirmą kartą turėjo savus, pačios kompanijos sukurtus Tensor procesorius. Toks sprendimas buvo priimtas strateginiais sumetimais. Google siekia sustiprinti savo pozicijas telefonų rinkoje, o savas procesorius užtikrina dar sklandesnį veikimą, geresnę visų funkcijų integraciją. Žinant visa tai, beveik nekyla abejonių dėl to, kad lankstomame Pixel taip pat turėtų suktis Tensor procesorius. Jis gal ir neturi tiek grynos galios, kiek Snapdragon 8 Gen 1, bet išsiskiria išmanumu ir funkcionalumu, todėl turėtų itin gerai pritaikyti Android operacinę sistemą naujam formos faktoriui. Spekuliuojama, kad lankstomo Pixel procesorius turės aštuonių branduolių struktūrą ir 12 GB RAM.

Kokia bus sulenkiamo Google Pixel operacinė sistema?

Trumpas atsakymas – Android 12. Ši operacinė sistema jau dabar veikia daugelyje šiuo metu egzistuojančių sulenkiamų įrenginių. Būtina prisiminti, jog Google labai glaudžiai bendradarbiavo su Samsung pastarajai optimizuojant Galaxy Z Fold 3 programėles. Galima drąsiai teigti, kad pritaikyti jau esamus sprendimus savo poreikiams Google tikrai nebus problema. Taip pat greičiausiai bus pritaikytas ir Android 12L plėtinys, padėsiantis dar geriau išnaudoti didelių atlenkiamų ekranų galimybes. Esama gandų, kad jau vyksta eksperimentai ir su šiuo metu kuriama Android 13.

Sulenkiamo Google Pixel kamera – kokia ji bus?

Spėjama, kad lankstomo Pixel kamera bus labai panaši į tą, kurią galime matyti Pixel 6 modelyje. Tiesa, vietoje pastarajame įmontuotos 50 MP pagrindinės turėtų būti naudojama ankstesnės kartos 12 MP kamera. Loginis šio pasirinkimo paaiškinimas galėtų būti toks: GN1 – Pixel 6 serijoje naudota 50 MP kamera – yra gana masyvi ir pernelyg apkrautų ir taip didelį sulenkiamą įrenginį. Dar 2018 m. pasirodžiusios 12 MP kameros iš pirmo žvilgsnio yra gana prastas konkurentas Galaxy Z Fold 3, tačiau turėkime omenyje, kad Google gali girtis ypač pažangia kompiuterinės fotografijos technologija, todėl nuotraukų kokybė skeptikus turėtų maloniai nustebinti.