Pirmoji stotis – dizainas

Telefono išvaizda nepalieka abejonių – tai tikrai ta pati legendinė A serija. Iš išorės, lyginant su puikiai atrodžiusiu praėjusių metų modeliu, telefonas pasikeitė visai nežymiai. Ta pati tvirta konstrukcija, ta pati malonaus liesti matinio plastiko nugarėlė su labai panašiu kamerų modulio kalneliu, ta pati kameros akis ekrane ir pirštų atspaudo jutiklis po ekrano stiklu, tas pats IP67 atsparumas vandeniui ir dulkėms, tad nebaisu nei liūtys, nei balos, nei smėlio audros.

Tiesa, šių metų modelis šiek tiek kompaktiškesnis – plonesnis ir mažesnis – tai pavyko pasiekti dar susiaurinus ekraną juosiantį rėmą. Be to, vizualiai Galaxy A53 įgavo daugiau tvirtumo. Visiškai plokščia nugarėlė ir ekranas lyg atsispiria į tvirtai atrodantį ir patikimai delne gulintį gaubtą bei švelniai lenktą telefono rėmą. Galinių kamerų modulio kalnelio riba konkretesnė, sklandų jo susiliejimą su nugarėle Samsung vadina naujuoju „Ambient Edge“.

Kita stotis – ekranas ir garsas

Ekranas – 6,5 colių įstrižainės Full HD+ Super AMOLED. Samsung dar kartą įrodo, kad moka gaminti stulbinančius ekranus, tad ir šis vaizdo kokybe lenkia daugelį kitų flagmanų. Sklandžiausią vaizdą užtikrina 120 Hz ekrano dažnis, bet norint taupyti bateriją, galima aktyvuoti ir standartinį.

Jei teko kada suirzti, kad naudojantis išmaniuoju šviesią dieną lauke ekrane nieko nematyti, šis modelis ir vėl maloniai nustebins. Galaxy A53 ekranas ne tik dar šviesesnis, bet ir išmanesnis nei praeitų metų modelio. Valdomas dirbtinio intelekto algoritmo ekranas pats parenka optimaliausią darbo režimą, kuris ypač pasiteisina stebint tamsius vaizdus ryškiai apšviestoje aplinkoje.

Tiesa, norint džiaugtis pilnaverčiu vaizdo turiniu vien gero vaizdelio nepakanka – reikia ir garso. Ir čia Galaxy A53 tikrai maloniai nustebino. Dar galingesni stereo garsiakalbiai su „Dolby Atmo“ puikiai atkuria garsą, kuris labai aiškus net klausant triukšmingoje aplinkoje.

Kita stotis – galia

Jei traukinyje svarbiausias mašinistas, tai telefone – procesorius. Ir šiais metais tai dar galingesnis 5 nm litografijos, aštuonių branduolių Exynos 1280, kurio du galios branduoliai pasiekia 2,4 GHz dažnį. Dėl jo Galaxy A53 ne tik 6 % greitesnis už praėjusių metų modelį ir turi trečdaliu galingesnį grafikos procesorių, bet ir palaiko 5G mobilųjį ryšį.

Mūsų bandomas modelis turi 6 GB RAM atmintį, yra siūlomi ir su 8 GB RAM, tačiau šiuo atveju tai nebėra taip svarbu, nes šių metų Galaxy serijoje įdiegta RAM Plus technologija, todėl prireikus įrenginys gali išplėsti savo RAM pasitelkdamas vidinę telefono atmintį. Tad programėlės įsijungs ir veiks greičiau nei bet kada.

Vienas išskirtinis dalykas, kuris bene labiausiai pradžiugins šio telefono savininkus – tiesiog milžiniška baterija. Čia įrengtos 5000 mAh talpos baterijos ne vienam pakaks daugiau nei dviem paroms, o ir įkraudami neužtruksite – telefonas palaiko 25 W galios greitąjį laidinį įkrovimą, nors pačio įkroviklio dėžutėje, kaip jau įprasta, nėra.

Galima rinktis modelį su 128 arba su 254 GB vidine atmintimi, tačiau ir tai nėra kritiškai svarbu – juk Galaxy serija išsaugojo galimybę išplėsti vidinę atmintį microSD kortele. Taigi, vietos įrašams ir filmams niekada nepritrūks.

Kita stotis – kameros

Galaxy A53 jų turi net penkias! Įprastoje vietoje ekrane – 32 MP raiškos, 26 mm židinio nuotolio asmenukių kamera gali fotografuoti HDR režimu, filmuoti 4K ir Full HD raiška 30 kps.

Gražiajame galiniame modulyje, kaip matote, kamerų keturios – 12 MP itin plataus kampo, 5 MP makro, 5 MP vaizdo gylio jutiklis ir pagrindinė, kuri čia 64 MP, su optiniu vaizdo stabilizavimu, fazės aptikimo autofokusu, net giroskopo valdomu elektroniniu stabilizavimu.

Na, o ką visa tai gali? Pirmiausia, viską, ko ir tikimės iš Samsung kameros. Įprastas ir profesionalus fotografavimo režimai, galimybė daryti 64 MP raiškos kadrus, dirbtinio intelekto pagerintas, dar tikslesnis portretinis režimas. Fokusuoja tai, kas svarbiausia, ir leidžia keisti fono efektą jau padarius nuotrauką.

Šiais metais A serija sulaukė ir flagmanuose matytų naktinio fotografavimo nustatymų. Įjungus naktinį režimą kamera padaro iki dvylikos kadrų, kuriuos dirbtinis intelektas apjungia į vieną nuotrauką, kuri geriausiai išryškina visas prietemoje sunkiai įžvelgiamas detales. Panašiu principu veikia ir HDR fotografavimas. O filmuojant prietemoje kamera automatiškai keičia fiksuojamų kadrų per sekundę skaičių, taip kompensuodama šviesos trūkumą.

Filmuojant galima rinktis režimą „Vienas fiksavimas“, kuomet kamera pati keičia fokusavimą, išskirdama tai, kas svarbu. Aišku, yra ir itin stabilus filmavimas, kurį užtikrina ne tik puikus optinis vaizdo stabilizavimas, bet ir VDIS technologija – dirbtinio intelekto valdomas skaitmeninis stabilizavimas.

Kadangi yra makro kamera, logiška, kad rasime ir specialų makro fotografijos režimą. O išskirtinis, tik A serijai skirtas, kartu su „Snapchat“ kurtas papildytos realybės efektus į nuotrauką įkomponuojantis nustatymas „Linksmas“ šiais metais veikia dar tobuliau.

Galutinė maršruto stotis

Kaip matote, tiek darbui, tiek rimtoms, tiek nerimtoms pramogoms šis telefonas pritaikytas ne ką prasčiau už daugelį flagmanų, o kai kuriais parametrais juos dar ir lenkia. Pridėkime, kad jis dar ir pigesnis, tad akivaizdu, kad tai ir vėl pats logiškiausias pasirinkimas reikliems, protingai taupiems, bet reikalaujantiems aukščiausios kokybės vartotojams. Jaunatviškai energingas bei spalvingas, tuo pat metu išsaugojęs klasikines linijas ir nestokojantis gracingo stilingumo, Samsung Galaxy A53 džiugins bet kokio amžiaus išmanų žmogui. Tad nenuostabu, kad rasite jį ten, kur gera visiems – todėl kita stotis ir kelionės tikslas aiškus – artimiausias TELE2 salonas arba tele2.lt