Nothing telefonas – flagmanų žudikas

Jeigu norime geriau suprasti, ko galime tikėtis iš Nothing, dera nusikelti šiek tiek į praeitį ir prisiminti kitą reikšmingą gamintoją – OnePlus. Kodėl jis čia svarbus? Paprasta – vienas iš OnePlus įkūrėjų buvo Carl Pei. Jis daugiausiai užsiėmė rinkodara bei kompanijos pozicionavimu. Galima gana drąsiai sakyti, kad jam tai labai gerai sekėsi. Pradėjusi praktiškai nuo nulio, ši kompanija per maždaug penkerius metus tapo vienu reikšmingiausių žaidėjų išmaniųjų telefonų rinkoje. Jos gaminamų modelių apibūdinimui labai dažnai naudotas terminas „flagmanų žudikas“. Jis atsirado dėl to, kad ankstyvieji OnePlus modeliai siūlė flagmanišką galią ir funkcionalumą už pastebimai žemą kainą. Be to, OnePlus labai mylėjo vartotojų bendruomenė, mat kompanija ją skatino proaktyviai įsitraukti į technologijų tobulinimo procesą. Galiausiai OnePlus išaugo, kaina pasiekė rinkos standartą, išsiplėtė ir modelių pasiūla – atsirado vidutinės klasės Nord linija, o pats Carl Pei nutarė palikti komandą. Nothing tapo nauju projektu ir jam vystyti naudojamos gana panašios taktikos.

Nothing phone

Nothing telefono procesorius ir strategija

Tik paskelbus apie būsimąjį Nothing Phone imta spekuliuoti, kokią strategiją pasirinks Carl Pei ir jo naujoji kompanija. Kadangi pirmieji žingsniai iš tiesų labai priminė tuos, kuriuos jau matėme OnePlus, buvo galima įtarti, kad sulauksime dar vieno „flagmanų žudiko“. Vis dėlto, buvome šiek tiek nustebinti.

Nothing telefono išleidimo strategija

Naujajame Nothing Phone (1) sukasi Snapdragon 778+ procesorius, visų pirma skirtas vidutinės klasės modeliams. Tarkime, jį rastumėte ir labai racionaliai įkainotame Xiaomi 11 Lite. Kodėl buvo pasirinktas būtent toks žingsnis? Juk akivaizdu, kad pakankamai daug žmonių, laukusių šio telefono, toks sprendimas tikrai šiek tiek nuvylė. Visgi, kai geriau pagalvoji, Nothing pasirinkta strategija pasirodo esanti labai išmintinga. Startuolis puikiai supranta, kad įsitvirtinti šioje itin konkurencingoje rinkoje galima tik pasiūlius ne vieną pranašumą. Kaina (o tiksliau – jos ir kokybės santykis) taip pat gali juo būti. Paprastesnis procesorius padėjo kompanijai pastebimai sumažinti gamybos kaštus ir vartotojams pasiūlyti iš esmės flagmano lygio, aukštos kokybės prietaisą su keliais kompromisais, į kuriuos dauguma žmonių net neatkreips dėmesio. Ši strategija šiek tiek primena Google Pixel 5 istoriją. Tai taip pat buvo flagmanas su vidutinės klasės procesoriumi, sulaukęs daugybės palankių įvertinimų.

Nothing phone

Kodėl Nothing pasirinko Snapdragon 778+ procesorių?

Technologijos – labai dinamiška, inovatyvi, intriguojančių sprendimų pilna sritis. Tačiau tuo pačiu metu tai ir verslas. Nuobodžios lentelės, pilnos skaičiukų, simbolizuojančių įplaukas, išlaidas ir balansus ir t. t. Nothing Phone (1) planuoja startuoti Europos ir Azijos rinkose. Ko jau ko, bet čia pasirinkimo vartotojams netrūksta. Mes turime ir iPhone, ir Samsung su visa savo įvairove, ir Xiaomi su labai didele vidutinės ir biudžetinės klasės modelių pasiūla. Nothing neišvengiamai turės rasti savo nišą. Ir panašu, kad daugiausiai potencialo esama „biudžetinių flagmanų“ sektoriuje. 1000 eurų telefonui be didesnių apmąstymų mažai kas atiduoda. Naujoji kompanija vien entuziastais gyva nebus. Jai tiesiog būtina pritraukti ir masinius vartotojus. Pigesnis telefonas gali padėti tai padaryti. Aišku, su viena labai konkrečia sąlyga. Šalia racionalios kainos jis taip pat turėtų pasiūlyti ir šį tą unikalaus, intriguojančio.

Nothing phone

Nothing Phone dizainas ir funkcijos

Žinia apie kompaniją, neišleidusią dar nė vieno rimtesnio produkto, po viešąją erdvę spėjo pasklisti labai plačiai. Dažniausiai matomas buvo unikalus Nothing hieroglifas, žadinęs smalsumą – KAS TAI YRA. Pasirodo, kad tai yra LED glyph‘as, esantis ant telefono nugarėlės. Ir tai toli gražu ne vien tik ekspresyvi dizaino detalė. Jis turi visą pluoštą labai praktiškų funkcijų, neabejotinai padėsiančių jam išsiskirti. Iš esmės tai analogų neturinti pranešimų perdavimo sistema. Glyph‘as sinchronizuojasi su telefono skleidžiamais garsais, unikaliai pulsuoja, sulaukus atitinkamai skambučio, žinutės ar programėlės pranešimo. Kraunant telefoną jis veikia kaip indikatorius, kiek baterijoje yra energijos. Dar daugiau, Nothing vartotojų bendruomenei pasiūlys pačiai prisidėti prie šios technologijos tobulinimo. Kiekvienas norintis galės parašyti savo kodo gabaliuką su nauju glyph‘o funkcionalumu. Atrodo, smulkmenos, bet Nothing Phone (1) ši detalė suteiks unikalaus šarmo, kuris, labai tikėtina, suvilios ne vieną potencialų pirkėją. Labai konkurencingi ir kiti telefono elementai. Jis turi ryškų 120 Hz atsinaujinimo dažnio OLED ekraną. Taip pat dvi 50 MP kameras – vieną pagrindinę, o kitą itin plataus kampo. Priklausomai nuo pasirinktos komplektacijos, galima gauti modelį su 128 GB arba 256 GB atmintimi ir 8 GB arba 12 GB RAM.

Nothing phone

Nothing Phone (1) ir Nothing OS

Dar vienas Nothing Phone (1) išskirtinumas – operacinė sistema. Čia tarsi viskas kaip ir aišku. Modelis veikia su Android 12. Tačiau su sava Nothing oda – Nothing OS. Ji labai lengva ir paprasta, t. y., čia nerasite nei viso pluošto papildomų programėlių, nei funkcijų. Nothing tikslas – minimalistinė patirtis ir galimybė maksimaliai personalizuoti telefoną, pritaikant jį savo poreikiams. Tai koreliuoja su kompanijos viešai skelbiama vizija. Nothing nuolat kartoja siekiantys sukurti ekosistemą, į kurią sklandžiai susijungtų tiek jos pačios gaminami, tiek kitų kompanijų prietaisai. Išbandžiusieji Nothing OS (ji jau kelis mėnesius prieinama visiems norintiems) netruko pastebėti, kad viskas čia labai paprasta, intuityvu. Na ir žinoma, dėl minimalistinių Nothing grafinių elementų, unikalu ir su niekuo nesupainiojama. Carl Pei labai stengėsi, kad prie OnePlus kuriamos Oxygen OS prisidėtų ir vartotojai. To paties galime tikėtis ir iš Nothing OS. Toks horizontalus bendradarbiavimas tikrai turėtų duoti įdomių rezultatų.