Slaptažodžiams kurti ir tvarkyti – LastPass


Šiuolaikinis žmogus įvairiose platformose gali turėti dešimtis paskyrų: socialiniuose tinkluose, el. pašto platformose, el. parduotuvėse ir pan. Tikėtina (o tiksliau, pageidautina), kad kiekviena paskyra turėtų savą slaptažodį. LastPass yra įrankis, kuris padeda visą šią informaciją tvarkyti greičiau ir patogiau. Kuriant jame savo paskyrą, sistema surenka prisijungimų informaciją iš įvairių puslapių, užkoduoja ir tada užrakina po vienu „motininiu“ slaptažodžiu – vieninteliu, kurį jums reikia prisiminti. Google Chrome plėtinys dar labiau išplečia LastPass funkcionalumą. Įrašytas jis analizuoja jūsų paskyras ir jų slaptažodžius, pateikia įžvalgas apie jų saugumą, siūlo galimus slaptažodžius naujai kuriamoms paskyroms, taip pat leidžia lengviau pasinaudoti dviejų faktorių autentifikacija.

Kad būtų patogiau naršyti internete – OneTab

Yra dvi žmonių kategorijos: vieni savo naršyklės pagrindiniame lange mėgsta minimalizmą. Vienu metu jie čia turi atsidarę vieną ar kelis skirtukus. O kiti gyvena nepalyginamai chaotiškiau. Jų naršyklėje vienu metu gali veikti mažiausiai keliolika skirtukų, kuriuose net pats kompiuterio savininkas sunkiai susigaudo. Tačiau ir vieni, ir kiti tikrai labai greitai įsimylės OneTab. Šis plėtinys leidžia kurti skirtukų sąrašus. Tarkime, jūs sukuriate skirtingus sąrašus darbui, pomėgiams, mokslams ir pan. Atidarytus skirtukus tada telieka sumesti į tinkamas kategorijas. Tokiu būdu ne tik viską patogiai organizuojate, bet ir pagreitinate naršyklės veikimą – kaip žinia, ji dažniausiai sulėtėja būtent dėl atidarytų skirtukų gausos. Galų gale, savo sudarytais sąrašais netgi galite dalintis su kitais žmonėmis. Itin patogu besimokant ar su kolegomis dirbant prie bendrų projektų.

Pavargusiems nuo reklamos – Adblock Plus


Kodėl nemėgstame reklamos? Toks klausimas nėra visiškai tikslus. Žmonės iš tikrųjų negali pakęsti prastos reklamos. Tokios, kuri jiems tiesiog brukte brukama į akis ir neturi jokios vertės. Deja, internete jos pilna. Visai natūralu, kad norime nuo jos slėptis. Adblock Plus – bene geriausias veikiantis reklamos blokavimo įrankis. Skaičiuojama, kad pasaulyje šiuo metu jį naudoja apie pusė milijardo žmonių. Plėtinys atlieka visą pluoštą funkcijų. Jis blokuoja iššokančius reklaminius pranešimus, taip pat daugumą video reklamų. Adblock blokuoja daugelį slapukų, todėl reklamos ne taip atkakliai jus persekioja. Plėtinys padeda pagreitinti naršyklės darbą, mat sistemai nebereikia atidarinėti tiek informacijos. Galų gale, jo veikimą galite ir personalizuoti. Vienu mygtuko paspaudimu padarysite išimtį, t. y. leisite reklamas rodyti pasirinktoms interneto svetainėms.

Svarbioms nuorodoms saugoti – Save to Pocket

Trumpam sugrįžkime prie daugybės atidarytų skirtukų. Kodėl taip darome? Paprasta. Mes tiesiog norime nepamesti svarbios ar įdomios nuorodos, todėl paliekame puslapį atidarytą, tikėdamiesi, kad kada nors prisiruošime perskaityti sudominusį tekstą ar peržiūrėti video. Save to Pocket ir panašaus tipo plėtiniai taip pat sprendžia tokią problemą. Jį įsirašius, jūsų naršyklėje atsiras specialus mygtukas. Norint išsaugoti kokią nors nuorodą, jums tereiks jį paspausti ir sistema ją patalpins į specialų katalogą, kurie pasiekti galėsite bet kuriuo jums patogiu metu. Save to Pocket taip pat leidžia nuorodas pažymėti specialiais tag‘ais, t. y. grupuoti juos pagal temas, pagal datas ar bet kokiu kitu jums patogiu būdu. Šis plėtinys leis pamiršti frustraciją dėl praganytų nuorodų.

Viso pasaulio laikrodis – FoxClocks


Gyvename globaliame pasaulyje. Ypač pastaraisiais metais visiška norma tapo situacija, kai kolegos yra išsibarstę per kelias šalis ir kelias laiko juostas. Ką jau kalbėti apie svetur gyvenančius draugus bei giminaičius. Su visais jais norime palaikyti kokybiškus ryšius bei bendrauti kaip įmanoma efektyviau. FoxClocks plėtinys kaip tik tam ir skirtas. Jį instaliavus, šalia adresų langelio atsiras nauja ikona. Ją spustelėjus iš karto matysite, kiek valandų yra vienoje ar kitoje šalyje. Naujas laiko zonas į sąrašą pridėsite vos keliais mygtukų paspaudimais. Dar geriau tai, kad sistema visiškai savarankiškai persuka laikrodžius, kai pavasarį ar rudenį tam ateina laikas. FoxClocks – nepaprastai paprastas įrankis, šiek tiek palengvinsiantis gyvenimą daugeliui.

Keli trumpi klausimai apie Google Chrome plėtinius

Nors pati Google Chrome naršyklė ir turi šimtus milijonų naudotojų, plėtiniais naudojasi toli gražu ne visi. Štai atsakymai į dažniausiai pasitaikančius klausimus. Galbūt jie padrąsins naudotis šiais įrankiais.

Ar plėtiniai veikia naršyklės darbą?

Taip. Kai jų daug – Google Chrome gali sulėtėti. Kita vertus, tinkami plėtiniai jį kaip tik paspartins.

Ar galima plėtinius išinstaliuoti?

Be abejo. Tereikia adreso laukelyje įrašyti chrome://extensions/. Čia rasite visus savo plėtinius ir vienu paspaudimu ne(be)norimus pašalinsite.

Ar plėtiniai veikia su Incognito režimu?

Ne. Bent jau be papildomo jūsų patvirtinimo. Jeigu norite tai padaryti, adreso laukelyje įrašykite chrome://extensions/. Tada spauskite „Išsami informacija“ ir pažymėkite varnele „Leisti inkognito režimu“.

Kaip atnaujinti plėtinius?

Adreso laukelyje įrašykite chrome://extensions/. Tada spauskite „Išsami informacija“. Puslapio viršuje pamatysite mygtuką „Atnaujinti“.

Ar plėtiniai gali būti kenksmingi?

Kartais. Visgi Google juos griežtai kontroliuoja ir tokie plėtiniai bibliotekoje neužsibūna.