Be abejo, „Topo centras“ renginio dalyviams leido ne tik stebėti „Unpacked“ renginį, kurį papildė gyvi pasirodymai parduotuvėje, bet ir išbandyti naujuosius įrenginius, dalyvauti loterijoje su galimybe laimėti „Samsung Galaxy Tab S6 lite“ planšetinį kompiuterį, taip pat „Galaxy Buds“ ausines.

Anot „Topo centro“ generalinio direktoriaus Remigijaus Štaro, elektronikos prekybos tinklui šis renginys – itin svarbus dėl pačių pristatomų produktų specifikos: „Lankstomi telefonai jau turi ir ateityje tik didins savo gerbėjų skaičių, tad mes, kaip lyderiai jaučiame pareigą suteikti galimybę inovacijų entuziastams prisiliesti prie visų naujovių pirmiems. Šįkart renginys vyko ir Vilniuje, ir Kaune, tad naujuosius išbandyti „Galaxy“ gaminius galės išbandyti ir užsisakyti tikrai didelė mūsų klientų dalis“, - teigė vadovas.

Samsung @ Topo Centras

Pagrindinė renginio žvaigždė – „Samsung Galaxy Fold 4“ lankstomas telefonas

Visas pasaulis labiausiai laukė būtent naujojo „Samsung Galaxy Fold 4“ – būtent šios serijos išmanieji telefonai pažadino lankstomų įrenginių revoliuciją. Šiemet „Samsung“ patobulino savo lankstomų telefonų flagmaną visose srityse, kurios iki šiol, pirmtakų naudotojų nuomone, turėjo tam tikrų trūkumų.

„Galaxy Fold 4“ galės mėgautis rafinuotu dizainu: nors iš pirmo žvilgsnio, „Fold 4“ turi daug panašumų su praėjusios kartos „Fold“ įrenginiais, naujasis telefonas turės plonesnį lankstymosi mechanizmą, dėl to pats telefonas bus pastebimai plonesnis ir lengvesnis nei jo pirmtakai. Tai taip pat leis daug lengviau „Fold 4“ naudoti viena ranka, kuomet telefonas bus sulenktas.

Samsung @ Topo Centras

Galaxy Fold“ telefonų dažnas entuziastas iki šiol nepirkdavo dėl abejonių šios serijos telefonų patvarumu ir dėl to „Samsung“ itin daug dėmesio kasmet skiria būtent šiam aspektui. Šie metai taip pat nėra išimtis: naujas lankstymosi mechanizmas mechaniškai dar paprastesnis, o todėl ir patvaresnis. „Fold 4“ taip pat naudoja sustiprinto aliuminio rėmelį ir pasižymi IPX8 atsparumu vandeniui. Na, o svarbiausias atnaujinimas yra šiuo metu naujausias ir tvirčiausias rinkoje „Gorilla Glass Victus+“ stiklas, dengiantis tiek įrenginio išorinį ekraną, tiek nugarėlę.

Įdomu tai, kad nors „Galaxy Fold 4“, kaip ir pirmtakas, turi 7,6 colių vidinį ekraną, šiemet jis yra kiek platesnis, todėl naudotis įrenginiu naršymui internete ar el. laiškų rašymui bus patogiau. Be abejo, „Samsung“, būdami telefonų ekranų gamybos lyderiais rinkoje, pasirūpino ir didesniu įrenginio ekrano ryškumu bei 120Hz atnaujinimo dažniu, dėl kurio vaizdas atrodys sklandesnis, o kita gera žinia, kad ir išorinis ekranas turi 120Hz palaikymą.

Visgi didelis ekranas neturėtų daug prasmės, jeigu nebūtų programinės įrangos ir aksesuarų, leidžiančių tą dydį išnaudoti. Kadangi „Samsung Galaxy Fold 4“ yra tarsi planšetinis kompiuteris, telpantis į kišenę, „Samsung“ šįkart pridėjo svarbių patobulinimų, padėsiančių išnaudoti didžiulį įrenginio ekraną produktyviau. Visų pirma, daugiaveika (angl. multitasking) tampa daug patogesnė dėl specialios užduočių juostos, visai kaip įprastuose kompiuteriuose. Tai leis kelis programėlių langus atverti daug lengviau ir greičiau, o jeigu norėsite dirbti dar produktyviau, galėsite naudoti „S-Pen“ pieštuką, kuris parduodamas atskirai.

Samsung @ Topo Centras

Neabejotinai užteks ir įrenginio galios: „Galaxy Fold 4“ naudoja naujausią ir galingiausią mobilųjį procesorių rinkoje, pagamintą pagal 4 nm technologiją, tad galėsite be jokių nesklandumų naudotis daugybe programėlių vienu metu, žaisti net ir grafiškai sudėtingus žaidimus ar dirbti.

Šis procesorius prisidės ir prie nuotraukų bei vaizdo įrašų apdorojimo – juos galėsite fiksuoti su pagrindine 50 MP raiškos, 3 kartus priartinti leidžiančia priartinimo bei 12 MP ypač plataus kampo kameromis. „Samsung Galaxy S22“ serijos telefonai vertinami kaip bene geriausias nuotraukas ir vaizdo įrašus fiksuojantys telefonai – ta pačia kokybe galės mėgautis ir „Fold 4“ pirkėjai.

Norintys kompaktiškesnio ir paprastesnio lankstomo telefono galės rinktis „Flip 4“

„Galaxy Fold 4“ yra sukurtas norintiems paties technologiškai pažangiausio įrenginio rinkoje, tuo tarpu „Flip 4“ yra tiems, kas nori kompaktiškumo, stiliaus bei paprastumo. „Ne visiems reikia kompiuterio kišenėje, bet tikriausiai kiekvienas yra pagalvojęs, kad dabar turimas telefonas būtų daug mažesnis“, – apie naująjį „Galaxy Flip 4“ pasakoja R. Štaras.

Visai kaip „Fold 4“ atveju, itin didelis dėmesys šįkart buvo skirtas patvarumui: įrenginio galinei pusei panaudotas „Gorilla Glass Victus+“ stiklas, o rėmas pagamintas iš sustiprinto aliuminio. Be abejo, „Flip 4“ taip pat yra atsparus vandeniui pagal IPX8 standartą.

Samsung @ Topo Centras

Patobulintas ir vienas iš svarbiausių „Flip 4“ aspektų – išorėje esantis ekranėlis. Jis naudingas tuomet, kai telefonas yra uždarytas, bet vis tiek norite patikrinti laiką ar pranešimus. „Flip 4“ išorinis ekranėlis leidžia keisti jo fonines nuotraukas, naudoti judančius GIF vaizdus, patikrinti praleistus pranešimus, atsakyti į skambučius ar netgi žinutes. Tad su „Flip 4“ turėsite daug daugiau galimybių net ir neatidarę ekrano.

Kaip ir anksčiau, su „freestop“ lankstymo technologija galėsite dalyvauti vaizdo pokalbiuose nenaudojant rankų ir daryti asmenukes iš tolimesnio atstumo. Taip pat įrenginys palaiko greito fiksavimo ir automatinio kadravimo funkcijas, kurios puikiai tinka trumpiems vaizdo įrašams daryti.

Nors „Galaxy Flip 4“ yra laikomas įrenginiu, skirtu mažesnius poreikius turintiems žmonėms, jis taip pat turi naujausią ir galingiausią 4 nm procesorių rinkoje, leidžiantį visas operacijas atlikti itin sklandžiai bei užtikrinantį, kad jūsų nuotraukos bei vaizdo įrašai, fiksuojami naktį, būtų apdorojami pažangiu dirbtiniu intelektu paremtu procesu bei atrodytų puikiai.

Galiausiai, „Flip 4“ naudotojai galės mėgautis pastebimai didesne, 3700mAh talpos baterija su itin greito krovimo palaikymu. Tai leis net ir patiems aktyviausiems vartotojams savo naujuoju įrenginiu naudotis nors ir visą dieną be jokių trukdžių!

Naujovės ir ieškantiems naujų aksesuarų

„Samsung“ staigmenų turėjo ir tiems, kas naujo telefono dar pirkti neplanuoja, bet ieško naujų aksesuarų: bevielių ausinių ar išmaniojo laikrodžio. „Unpacked“ renginio metu buvo pristatytos belaidės „Galaxy Buds 2 Pro“ ausinės, „Galaxy Watch 5“ ir „Galaxy Watch 5 Pro“ išmanieji laikrodžiai.

Naujosios „Samsung“ ausinės pasižymi itin aukštos kokybės 24 bitų garso palaikymu, patobulintu išorinio triukšmo šalinimu, leidžiančiu pašalinti net 40 proc. daugiau garsų nei praėjusios kartos ausinės, taip pat atnaujintu dizainu.

Kadangi „Buds 2 Pro“ bus kiek kompaktiškesnės, jas dėvėti dėl sumažėjusio svorio ir patobulinto dizaino bus dar patogiau. Be abejo, verta pastebėti, kad jau turintys „Galaxy“ įrenginius galės mėgautis itin paprasta sąsaja su kitais „Galaxy“ prietaisais: prijungti savo naująsias ausines prie savo telefono ar planšetinio kompiuterio užtruks iki minutės!

Samsung @ Topo Centras

Na, o renginio metu pristatyti laikrodžiai turėtų nudžiuginti net ir didžiausius poreikius turinčius žmones. „Galaxy Watch 5“ turės tikslesnius kūno sudėties, širdies ritmo jutiklius, leisiančius pamatuoti ne tik širdies ritmą, bet ir atlikti širdies elektrokardiodiagramą bei pamatuoti kraujo spaudimą, analizuoti jūsų miego kokybę.

Ypač svarbu tai, kad „Galaxy Watch 5“ turi pastebimai talpesnę bateriją, net 30 proc. greitesnį krovimą, o įrenginio ekranas naudoja safyrinį stikliuką – tai reiškia, kad savo naująjį laikrodį galėsite naudoti ypač ilgą laiką, o jį sudaužyti ar įbrėžti bus beveik neįmanoma.

Na, o jeigu norite kiek daugiau pažangių funkcijų, „Topo centro“ ekspertai rekomenduoja rinktis naująjį „Galaxy Watch 5 Pro“ laikrodį, kuris leidžia naudotis GPS navigacija net ir importuojant maršruto failus iš kitų įrenginių į laikrodį. Šis laikrodis taip pat pasižymi išskirtiniu baterijos tarnavimo laiku: įrenginys atlaikys net 20 val. naudojant GPS ir 80 valandas naudojantis įprastai.

Samsung @ Topo Centras

„Šiame renginyje „Samsung“ dar kartą įrodė, kad moka gaminti ne tik pasaulinės klasės telefonus, bet ir jų aksesuarus. Tiek naujosios ausinės, tiek laikrodžiai turėtų džiuginti net ir pačius išrankiausius naudotojus, tad net neabejoju, kad šiuos įrenginius galėsime rekomenduoti daugeliui pirkėjų, kurie norės atsinaujinti savo aksesuarų kolekciją“, – naujuosius „Samsung“ aksesuarus apibendrina „Topo centro“ vadovas.

Naujieji „Samsung“ telefonai ir aksesuarai „Topo centro“ parduotuvėse pasirodys rugpjūčio pabaigoje, tačiau išankstiniai užsakymai galimi jau dabar.