Socialinės žiniasklaidos milžinė teigė, kad „privatumo politika“ buvo „pagrįsta įrodytu poreikiu atlikti savo darbą“.

Ją tikrino viso pasaulio, įskaitant JK ir JAV, valdžios institucijos dėl nuogąstavimų, kad duomenys gali būti perduoti Kinijos vyriausybei.

Šios savaitės pradžioje JAV pareigūnas paragino uždrausti šią programėlę Amerikoje.

„TikTok“ teigė, kad ši politika taikoma „Europos ekonominėje erdvėje, Jungtinėje Karalystėje ir Šveicarijoje“.

Platformos privatumo vadovė Europai Elaine Fox trečiadienio pareiškime teigė, kad pasaulinė komanda padėjo išlaikyti naudotojų patirtį „nuoseklią, malonią ir saugią“.

Nors šiuo metu „TikTok“ Europos naudotojų duomenis saugo JAV ir Singapūre, „tam tikriems mūsų įmonių grupės darbuotojams, esantiems Brazilijoje, Kanadoje, Kinijoje, Izraelyje, Japonijoje, Malaizijoje, Filipinuose, Singapūre, Pietų Korėjoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose leidžiame nuotoliniu būdu naudotis „TikTok“ Europos naudotojų duomenimis“, – sakė E. Fox.

„TikTok“

„Mūsų pastangos sutelktos į darbuotojų, turinčių prieigą prie Europos naudotojų duomenų, skaičiaus ribojimą, duomenų srautų už regiono ribų mažinimą ir Europos naudotojų duomenų saugojimą vietoje“, – pridūrė ji.

Ji taip pat teigė, kad šis metodas buvo „taikomas taikant įvairias griežtas saugumo kontrolės priemones ir patvirtinimo protokolus bei taikant metodus, kurie pripažįstami pagal BDAR (Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą)“.

Tai buvo paskelbta tą pačią savaitę, kai JAV ryšių priežiūros tarnybos aukščiausio rango pareigūnas pareiškė, kad „TikTok“ turėtų būti uždrausta Amerikoje.

„Nemanau, kad yra kitas kelias, išskyrus draudimą“, – sakė Federalinės ryšių komisijos (FCC) komisaras Brendanas Carras.

Jis pridūrė, kad, jo nuomone, nėra „pasaulio, kuriame būtų galima sugalvoti pakankamą duomenų apsaugą, kad galėtumėte būti pakankamai tikri, jog jie neatsidurs Kinijos komunistų partijos rankose“.

„TikTok“ savininkė „ByteDance“ ne kartą neigė, kad ją kontroliuoja Kinijos vyriausybė.

Programėlę intensyviai tikrino Jungtinės Karalystės, ES ir JAV valdžios institucijos.

Rugpjūčio mėnesį JK parlamentas uždarė savo „TikTok“ paskyrą po to, kai parlamento nariai išreiškė susirūpinimą dėl pavojaus, kad duomenys gali būti perduoti Kinijos vyriausybei.

Aukšto rango parlamento nariai ir kolegos ragino pašalinti paskyrą, kol „TikTok“ nepateiks „patikimų garantijų“, kad jokie duomenys negali būti perduoti Pekinui.

„TikTok“

Programėlę dėl dviejų su privatumu susijusių klausimų taip pat tyrė Airijos duomenų apsaugos komisija – pagrindinė jos priežiūros institucija ES.

Priežiūros institucija tiria, kaip „TikTok“ tvarko vaikų asmens duomenis ir ar ji veikė laikydamasi ES teisės aktų dėl asmens duomenų perdavimo į kitas šalis, pavyzdžiui, Kiniją.

Tuo tarpu 2020 m. JAV nacionalinio saugumo komisija nurodė bendrovei „ByteDance“ parduoti savo amerikietiškąją veiklą, nes susirūpinta, kad naudotojų duomenimis gali būti dalijamasi su Kinijos valdžios institucijomis.

Šių metų birželį „TikTok“ pranešė, kad perkėlė JAV naudotojų informaciją į JAV programinės įrangos milžinės „Oracle“ valdomus serverius Ostine, Teksaso valstijoje.

Praėjusį mėnesį „TikTok“ paneigė pranešimą, kad Kinijoje įsikūrusi „ByteDance“ komanda planavo naudoti programėlę JAV piliečių buvimo vietoms sekti.

„TikTok“ teigė, kad ji niekada nebuvo naudojama siekiant „nusitaikyti“ į Amerikos vyriausybę, aktyvistus, visuomenės veikėjus ar žurnalistus.

Trečiadienį M. Fox taip pat sakė, kad programėlė nerenka tikslių Europos naudotojų buvimo vietos duomenų.

„TikTok“ yra sparčiausiai pasaulyje populiarėjanti socialinės žiniasklaidos programėlė, kuri buvo atsisiųsta beveik 4 mlrd. kartų.

Analitikos bendrovės „Sensor Tower“ duomenimis, nuo „TikTok“ paleidimo 2017 m., ji gavo daugiau nei 6,2 mlrd. eurų bendrųjų pajamų.