Ieškinys taipogi pateiktas prieš internetinių pokalbių platformą valdančią „Discord Inc“, prieš socialinį tinklą „Snapchat“ valdančią „Snap Inc“, bei „Instagram“ kontroliuojančią bendrovę „Meta Platforms Inc“. Pastarosios dvi bendrovės panašių ieškinių sulaukia dešimtimis, pažymi „Reuters“.

Trys įmonės žiniasklaidai situacijos nekomentavo, o „Discord“ atstovas patikino, kad bendrovė laikosi „nulinės tolerancijos politikos visiems, kurie kelia pavojų vaikams“, tačiau ieškinio tiesiogiai taipogi nekomentavo.

Mergaitė, kurios inicialai S. U., gimė 2009 metais ir tapo „Roblox“ vartotoja, kai jai tebuvo 9-10 metų. „Roblox“ žaidimas yra itin populiarus tarp jaunesnių nei 13-os metų vaikų, tačiau žaidime taip pat yra ir suaugusiųjų vartotojų.

Ieškinyje nurodoma, kad nuo 2020 metų pradžios S. U., žaisdama „Roblox“, susipažino su suaugusiais vyrais, jie ją paskatino užsiregistruoti „Discord“, „Snapchat“ ir „Instagram“ platformose, kad galėtų bendrauti toliau. Nė viena kompanija nepareikalavo tėvų sutikimo, „Discord“ netikrino S. U. amžiaus, nors nurodo, kad platforma neleidžiama naudotis jaunesniems nei 13-os metų vartotojams, nurodoma ieškinyje.
Roblox

Remiantis pateikiama informacija byloje, vyrai nepilnametę išnaudojo skatindami vartoti alkoholį, vartoti receptinius medikamentus, siųsti seksualinio pobūdžio nuotraukas. Vienas vyras esą įkalbėjo atsiųsti jam pinigų. Dėl to S. U. patyrė sunkių psichikos sveikatos problemų, buvo paguldyta į ligoninę, rašoma ieškinyje.

S. U. ir jos motina C. U. kaltina, kad bendrovės nesiėmė veiksmų, kad nepilnamečiai, besinaudojantys jų platformomis, būtų saugūs, skatino pavojingą elgesį ir prašo atlyginti nenurodytą žalą.

LOGIN.LT anksčiau atliko bandymą ir aprašė, jog vaikiškas „Roblox“ žaidimas nesusitvarko su seksualiniu ar kitu nederamu turiniu. Neaiškių tikslų vedini asmenys čia bando talpinti ir turinį, kuris galėtų būti skirtas nebent suaugusiesiems – čia apstu ir kalbų apie seksą, juo virtualiai užsiimama.