Nesudarius sutarties – jokių mokesčių

Kompanijos vadovas Mišels Zavadskis teigia, jog augantis platformos klientų skaičius įrodo, kad tokio pobūdžio statybos industrijos skaitmeninimas yra neišvengiamas. Anot jo, „PreferRent“ veikia panašiu principu kaip apgyvendinimo paslaugų platforma „Booking.com“. Skirtumas tik toks, kad statybinė įranga yra nuomojama iš įvairių nuomos kompanijų.

M. Zavadskis paaiškina, jog registracija platformoje visiškai neįpareigoja nuomos ar besinuomojančių kompanijų, taip pat nenustato jokio papildomo naudojimosi platforma mokesčio. Jei sudaromas sandoris ir nuomininkas išsinuomoja įrangą, „PreferRent“ komisiniams mokesčiams skaičiuoja 5 proc. sumos, tačiau jeigu nuoma neįvyksta – jokie mokesčiai netaikomi.

„Derantis su nuomos kompanijomis mums svarbu pabrėžti, kad prisijungdama prie platformos įmonė nepraranda kontakto su esamais savo klientais. Mūsų tikslas yra ne perimti įmonių klientus, o suteikti abejoms šalims galimybę greičiau, pelningiau ir patogiau vykdyti norimus sandorius. Mes nuomos kompanijoms teikiame joms reikiamą informaciją apie potencialius klientus ir jų poreikius statybinei įrangai, o įrangos kaina ir sandorio sąlygos priklauso nuo jų pačių“, – sako M. Zavadskis.

Pritaikyta modernumo ieškančiai kartai

„PreferRent“ vykdo dvejopus sandorius: rengia sandorius tarp nuomos bendrovių ir nuomininkų bei valdo įrangos dalinimąsi tarp nuomos kompanijų, kitaip vadinamą įrangos pernuomą. Platformoje pateiktų užsakymų vertė viršija kelis milijonus eurų, o bendras rezervacijų skaičius jau didesnis nei 25 tūkst.

M. Zavadskis teigia, kad statybų industrija nuolat kinta. Pandemijos įtaka taip pat ryški – koronavirusas atskleidė, kad dauguma kompanijų negali pasiūlyti savarankiškų skaitmeninių nuomos sprendimų. Taip pat svarbu ir rinkos tendencijos, kurioms įtaką daro sistemingas darbuotojų jaunėjimas.

„Žmonės, šiuo metu kuriantys savo karjerą statybų srityje, dažniausiai yra 35-erių metų amžiaus ir jaunesni, tad skaitmeninės technologijos jiems yra lengvai suprantamos. Darbuotojai vis labiau vengia rankiniu būdu ieškoti ir skambinti įvairioms nuomos kompanijoms, lyginti kainas, praleisti didelę dalį laiko jas atmetant ar patvirtinant. Dabartinės statybų nuomos kompanijų darbuotojų kartos šūkis yra „Greitai, patogiai ir be nereikalingų išlaidų“, todėl jiems verslo skaitmenizavimas yra savaime suprantamas.

Mes taip pat pastebime, kad besikuriančios naujos ar mažesnės nuomos kompanijos, dažnai atstovaujamos naujosios kartos atstovų, savo poreikiams daug greičiau pritaiko mūsų platformą. Tačiau senos ir patyrusios įmonės yra linkusios tokį veikimo modelį vertinti gana skeptiškai“, – aiškina M. Zavadskis.

Kas antrą savaitę platformoje vis pridedama ar patobulinama viena iš nuomos kompanijoms ar statytojams skirtų funkcijų. Neseniai buvo pristatyta „Verslo paskyros“ paslauga, leidžianti statybų kompanijoms nemokamai valdyti turimos ar išnuomotos įrangos parką. Vasarą planuojama įdiegti INVS – „Išmaniąją nuomos valdymo sistemą“. Tai bus plačiai naudojamas programinės įrangos paketas, kurio pagalba nuomos kompanijos galės skaitmenizuoti savo verslą: įrangos nuomą, dokumentų siuntimą, sąskaitų išrašymą ir kt.