„Bloomberg“ anksčiau rašė, kad B. Johnsonui galbūt pavyko savo biologinį laikrodį atsukti bent 5 metus atgal. Verslininkas nori savo kūną grąžinti į būklę, kokios jis buvo 18-os metų.

Jo su komanda vykdomas projektas „Project Blueprint“ siekia išaiškinti senėjimo stabdymo paslaptis. Testai rodo, esą paties B. Johnsono širdis yra 37-erių metų amžiaus, rašo „Business Insider“. Tiesa, nebuvo nustatyta, kiek atjaunėjo jo smegenys.

Dabar milijoninėmis išlaidomis amžiaus „atsukimo“ technologijoms garsėjantis verslininkas kaltinamas, kad paliko savo sužadėtinę po to, kai ji išgirdo krūties vėžio diagnozė, o be to, nuolat ją apgaudinėjo ir ja manipuliavo, rašo „Business Insider“.

Los Andžele pateiktas ieškinys, kuriame turinio kūrėja ir aktorė T. Southern kaltina B. Johnsoną sutarties pažeidimu, čia teigiama, kad verslininkas obsesiškai kontroliavo jos asmeninio ir profesinio gyvenimo aspektus.

Pora kartu buvo nuo 2016 iki 2019 m., tačiau T. Southern santykį apibūdino kaip vyro noru „emociškai ir finansiškai ja manipuliuoti iki naujų žemumų“. Ieškiniu moteris nori prisiteisti žalą už emocinę ir finansinę žalą, kurią, anot jos patyrė dėl B. Johnsono. Verslininko atstovai kaltinimų „Business Insider“ nepakomentavo.
Bryan Johnson (nuotr. https://blueprint.bryanjohnson.co/Home)

B. Johnsonas kapitalą susikrovė „eBay“ pardavęs mokėjimo paslaugą „Braintree“ už 800 mln. dolerių, tačiau pastaruoju metu daugiau dėmesio sulaukė jo 2 milijonus siekusios išlaidos už intensyvią eksperimentinę programą, kuri esą turėtų sumažinti jo biologinį amžių.

Dalį jo režimo sudaro 100-o papildų kokteilis, kasdienė mankšta, eksperimentinių terapjimų mišinys ir 30-ies medicinos ekspertų komanda, atidžiai stebinti jo pažangą ir kartais atliekanti tyrimus, pvz., reguliarias kolonoskopijas.

Nors kai kurios priemonės iš tiesų gali lėtinti senėjimą, pvz., sveika dieta, reguliarus fizinis aktyvumas, tačiau ekspertai gana skeptiškai vertina verslininko užmojus.

Po pirmosios pažinties 2016 m., T. Southern įsikėlė gyventi kartu su verslininku, tačiau jau nuo pirmųjų dienų verslininkas skraidino ją pas savo medikų komandą, bandydamas padėti jai „gyventi amžinai“. O paliko ją tuomet, kai buvo labiausiai pažeidžiama, atskleidžia teismui pateikti dokumentai.

Poros asmeniniai santykiai netruko susimaišyti su profesiniais, B. Johnsonas žodžiui žadėjo remti T. T. Southern visą gyvenimą. T. Southern nurodo, kad pasirašė darbo sutartį su verslininko įmone „Kernel“, kuriai padėjo „kurti ir reklamuoti jo asmeninį prekės ženklą, padėjo kurti dokumentinį filmą apie smegenis“, teikė rinkodaros paslaugas jo knygai, skirtai vaikams, patarinėjo dėl rizikos kapitalo investicijų.
Bryan Johnson itin atidžiai seka savo sveikatos duomenis (nuotr. https://blueprint.bryanjohnson.co/Home)

Pora susižadėjo 2018 metais.

T. Southern dėl augančių profesinių atsakomybių B. Johnsonui nustojo siekti savo karjeros, dabar vertina, kad tai buvo jo planas padaryti ją priklausomą finansiškai. Esą B. Johnsonas reikalavo pateikti visą buvusių seksualinių partnerių sąrašą, apibūdinti vykusius lytinius santykius, tačiau tuo metu pats nuolat ją apgaudinėjo su kitomis. Moters advokatai nurodo, kad prieš klientę buvo taikomos apgavystės, gudrybės, manipuliavimas fizinėmis ir emocinėmis silpnybėmis bei finansine priklausomybe, grasinant teisiniais veiksmais.

„Jis agresyviai persekiojo ir bandė suvilioti T. Southern draugus ir pažįstamus, tuo metu kitos moterys buvo apmokėtos prostitutės ar merginos, surasrtis naudojant „Sugar Daddy“ programėles. Jis tapo apsėstas savo seksualinių užkariavimų ir pateikdavo savo triumfo detales T. Southern kaip „radikalų skaidrumą ir sąžiningumą“, – rašo advokatai, o juos cituoja „Business Insider“.

Kai T. Southern išgirdo krūties vėžio diagnozę ir pradėjo chemoterapiją, jos sužadėtinis pareikalavo, kad ji išsikraustytų iš namų, kuriuose kartu gyveno trejus metus. Tuo metu ji nebeturėjo pajamų ar galimybės apmokėti gydymo išlaidas.

B. Johnsonas siūlė jai 149 tūkst. dolerių stipendiją ir reikalavo išsikraustyti, teikdamas, kad ji jam tapo „blogu sandoriu“ ir „nuostoliu“, nurodoma ieškinyje. Jis siekė skyrybų ir spaudė, kad apie tai moteris neminėtų savo draugams, prispaudė ją pasirašyti susitarimą dėl to.

B. Johnsono pretenzijas atmetė ir savo pareiškimuose nurodė, kad moteris bando iš verslininko išspausti naudos, o kadangi ji dirbo įmonėje, ieškinys turėtų būti sprendžiamas arbitraže.