Brangiausias ir didžiausias serijos telefonas „Galaxy S23 Ultra“ vienintelis turės naują 200 MP kameros jutiklį, kuris „neįtikėtinai tiksliai įamžins visas akimirkas ir realistiškai užfiksuos visas detales“, skelbia „Samsung“ ir žada, kad galimybes nesunkiai perpras ir pradedantieji fotografai.

Didelį dėmesį įmonė telkia į vaizdų apdorojimą – objektų detales ir spalvų tonus užfiksuotose nuotraukose taisys tik šiam modeliui būdingas dirbtiniu intelektu paremtas vaizdo signalų apdorojimo algoritmas. Žadama, kad nuotraukos bus gerokai ryškesnės, vaizdo įrašai taipogi išsiskirs kokybe.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai
Flagmanas aprūpintas 20 proc. ilgiau veikiančia 5 000 mAh baterija bei naujos kartos „Snapdragon“ procesoriumi, jis turi 6,8 colio įstrižainės „Dynamic AMOLED 2X“ 120Hz ekraną bei išmanią „Vision Booster“ technologiją, automatiškai reguliuojančią kontrastą pagal aplinkos apšvietimą.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai

Kiek mažesnis, 6,6 colių „Galaxy S23+“ modelis turi 50 MP pagrindinį jutiklį, 4700 mAh bateriją ir 6,6 colių ekraną. O mažiausias serijos telefonas „Galaxy S23“ aprūpintas 3900 mAh baterija, 6,1 colio ekranu, ir 50 MP pagrindiniu jutikli.

VIsuose „Galaxy S23“ serijos išmaniuosiuose taip pat įdiegtas greitas automatinis fokusavimas ir pirmoji „Super HDR“ priekinė kamera, kurios greitis gali siekti nuo 30 iki 60 kadrų per sekundę. Skelbiama, kad fotografuodami su naujaisiais „Samsung“ flagmanais galėsite užfiksuoti netgi žvaigždes – telefonuose įdiegti daugkartinės ekspozicijos ir astrofotografijos nustatymai.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai
„Šiuolaikinės technologijos vertinamos ne tik pagal tai, ką suteikia žmonėms šiandien, bet ir pagal tai, kaip prisideda prie geresnės ateities. „Galaxy S23 Ultra“ ir visa „Galaxy S23“ serija nustato naujus išmaniųjų telefonų kokybės standartus: daug naujų neįtikėtinų techninių galimybių bei naujovės, orientuotas į aplinkos išsaugojimą“, – sako „Samsung Electronic Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai
„Samsung“ įsipareigoja „Galaxy S23 Ultra“ suteikti keturis „Android“ operacinės sistemos versijų atnaujinimus. „Galaxy S23“ serijos telefonų saugumu rūpinasi „Knox Vault“ saugumo platforma, kuri nuo išmaniojo operacinės sistemos visiškai izoliuoja jautrią informaciją, pvz., slaptažodžius, biometrinius duomenis ir blokų grandine paremtus raktus.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai
„Galaxy S23“ serijos išmanieji telefonai prieinami nuo vasario 2 dienos. Rinktis galima iš keturių skirtingų dydžių atminties bei keturių spalvų: levandų, fantomo juodos, kreminės arba žalios.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai

„Telia“: tai sėkmingiausia visų laikų „Android“ telefonų serija

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ skelbia, kad naujųjų „Samsung Galaxy S23“ kainos prasidės nuo 859 eurų ir sieks iki 1419 eurų.

„Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė vertina, kad konkurencija rinkoje stiprėja, situacija keičiasi, tačiau „Samsung“ kompanijos „Galaxy S“ telefonau sugeba prisitaikyti ir neužleidžia pozicijų. Įmonės duomenimis, 2021 m. už mažesnę pinigų sumą pasiūlęs kokybišką trijų galinių kamerų sistemą, ekraną su dideliu atsinaujinimo dažniu ir kitas svarbiausias metų naujoves, „Galaxy S21“ tapo antru perkamiausiu telefonu Lietuvoje. O pernai į populiariausiųjų dešimtuką netikėtai prasiveržė „Galaxy Note“ serijos estetika, „S-Pen“ rašikliu pasižymintis „Galaxy S22 Ultra“, savo galimybėmis sugebėjęs pateisinti nemažą kainą.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai

Ji nepastebi didelių dizaino pokyčių – „Samsung“ susitelkė į svarbiausių išmaniojo funkcijų patobulinimus. Tačiau ji atkreipė dėmesį, kad pirkėjai gali tikėtis dvigubai didesnio standartinio vidinės atminties kiekio, lyginant su pernai, net jei perkamas pigiausias įrenginys. Be to, Europoje bus parduodami modeliai, turintys „Snapdragon“ procesorių.

„Galaxy S“ galime vadinti ne tik „Samsung“, bet ir „Android“ operacinės sistemos sėkmės istorija. Šios serijos telefonai iki šiol laikomi platformos veidu, o „Galaxy“ pavadinimas vartojamas kaip sinonimas kalbant apie visas rinkoje esančias „iPhone“ alternatyvas. Visgi gamintojo kelias ne visada buvo rožėmis klotas. Per trylikos metų istoriją netrūko vaikiškų apsižodžiavimų su „Apple“, nesibaigiančių identiteto paieškų ir klaidų. Kita vertus, akivaizdu, jog jei ne „Galaxy S“, dabartiniai mūsų telefonai neturėtų nei tokių didelių ekranų, nei įvairių kasdien naudojamų funkcijų“, – sako R. Marcišauskienė.
Naujieji „Samsung Galaxy S23“ įrenginiai

Priminė istoriją: serijos gimimą nulėmė „Apple“ spyris

Pasak R. Marcišauskienės, „Samsung“ rimtu žaidėju telefonų rinkoje tapo dar gerokai iki išmaniųjų eros. „Rankinio“ telefono prototipą Pietų Korėjos bendrovė pristatė jau praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje bei, bėgant metams, sėkmingai prekiavo geldelės formos, išstumiamą klaviatūrą turinčiais bei kitais tam tikrais laikotarpiais madingais mobiliaisiais. Deja, 2007 m. netikėtai pasirodžius „iPhone, kompaniją ištiko krizė – jos tuometiniai liečiamą ekraną turintys įrenginiai vartotojams didelio įspūdžio nepadarė.

Ne išimtis ir kompanijos pirmasis „Android“ operacine sistema paremtas modelis. 2009 m. debiutavęs „Samsung GT-I7500 Galaxy“ priekinėje dalyje turėjo net 9 mygtukus ir visiškai nepriminė astronominiu greičiu populiarėjančio „iPhone“. Ir taip ne itin gausų pirkėjų būrį papildomai atbaidė daugybė tuo metu pirmuosius žingsnius dar tik žengiančios „Android“ klaidų. Tad 2010 m. korėjiečiai nusprendė mesti du naujus kauliukus ir pažiūrėti, kuris išridens didesnę sėkmę. Taip tų metų vasarį gimė „Samsung Wave“, kuriame veikė kompanijos kurta „Tizen“ operacinė sistema, o birželį – prabangus „Galaxy S“ su „Android“.

„Akivaizdu, jog sėkmė pasisuko pastarojo naudai. Kritikus nustebino stebinančiai ryškus tuo metu dar mažai kam žinomos „SuperAMOLED“ technologijos ekranas, o pirkėjai vertino tai, kad išoriškai „iPhone“ primenančiame telefone turi galimybę keisti baterijas ir naudoti „microSD“ atminties korteles. Sekimo „Apple“ pėdomis formulė kone iškart garantavo įspūdingą serijos populiarumą – pirmojo „Galaxy S“ buvo parduota 24 milijonai, o plonesnio šiek tiek patobulinto jo įpėdinio „Galaxy SII“ – net 40 milijonų vienetų“, – prisimena R. Marcišauskienė.
Galaxy S23 Series

2012 m. metai įrodė, kad su „Galaxy S“ kompanija iškasė tikrą aukso gyslą. Trečiasis serijos modelis susižėrė daugybę apdovanojimų, tapo oficialiu Londono vasaros olimpinių žaidynių telefonu bei padėjo „Samsung“ pirmąkart istorijoje aplenkti „Nokia“ ir tapti didžiausiu telefonų gamintoju pasaulyje. Taip pat šiuo laikotarpiu itin stipriai išryškėjo „Samsung“ ir „Apple“ priešprieša.

„Samsung“ savo reklamose atvirai tyčiojosi iš milžiniškose eilėse prie „Apple“ parduotuvių naujo „iPhone“ laukiančių pirkėjų, o „Apple“ jai atsakė teismo bylomis dėl dizaino bei kitų technologijų kopijavimo. Kritikų teigimu, „Samsung“ taip desperatiškai elgtis vertė identiteto bei ištikimos gerbėjų bazės neturėjimas. Kiekvienas naujas gamintojo telefonas atrodydavo vis kitaip ir siūlydavo vis naujas funkcijas, kurios dažnai būdavo ne pirmo būtinumo, neveikdavo gerai ir netgi nepersikeldavo į naują modelį. Tačiau „Samsung“ į kritiką galiausiai sureagavo ir netgi privertė į savo telefonus viena akimi pažiūrėti ir tą pačią „Apple“, kuri sėkmingiausias naujoves vėliau pritaikydavo naujesniuose „iPhone“.

„Galaxy S6 Edge“ telefonuose vėl išpopuliarino stiklo ir metalo konstrukciją, pristatė lenktus ekrano kampus ir belaidį krovimą. „Galaxy S7“ apsaugą nuo dulkių ir drėgmės pavertė standartu, o „Galaxy S8“ įvestą mažų rėmelių ir didelės ekrano įstrižainės madą galime atpažinti pasižiūrėję praktiškai į bet kurį šiuolaikinį telefoną. Be to, su „Galaxy S10“ kompanija tapo „Wi-Fi 6“ ir 5G pioniere, taip parodydama pavyzdį visai rinkai. Kitaip tariant, jei ne tam tikros „Galaxy S“ inovacijos, didelė tikimybė, jog mūsų rankose laikomi išmanieji atrodytų ir veiktų šiek tiek kitaip“, – įsitikinusi „Telia“ atstovė.