„Samsung“ paskelbė naują šių metų televizorių liniją. Joje – pirmasis QD-OLED technologijos televizorius. Apie šios naujovės privalumus LOGIN.LT jau rašė čia.

Nurodoma, kad nuo balandžio bus pradėta prekiauti 55 ir 65 colių dydžio „Samsung S95B“ televizoriais su QD-OLED ekranais. Būtent šis modelis pritraukė daugiausia specializuotos žiniasklaidos dėmesio.

„Samsung“ teigimu, televizorius užtikrins didesnį ryškumą, tikslesnes spalvas, didesnę spalvų gamą nei tradiciniai prieinami OLED televizoriai.

Nurodoma, kad 55 colių televizorius JAV kainuos 2,2 tūkst. JAV dolerių, o 65 colių – 3 tūkst. dolerių, tikėtina, kad šioms kainoms vėliau bus taikomos ir nuolaidos, rašo „The Verge“.
Naujas „Samsung“ OLED televizorius

Dar metų pradžioje spekuliuota, kad naujos technologijos ekranų kainos galėtų siekti net ir apie 8 tūkst. dolerių, tačiau panašu, kad realybėje jie bus gerokai pigesni.

Nepaisant to, net ir pirminės kainos yra gerokai – maždaug dvigubai – aukštesnės, nei šiuo metu rinkoje esančių LG OLED televizorių.

QD-OLED technologija yra gerokai pranašesnė už OLED analogus: platesnė spalvų gama ir tikslesnis jų atkūrimas, didesnis ryškumas, geresni matymo kampai. Anksčiau apie televizorių su QD-OLED „Samsung“ ekranu pranešė ir „Sony“ kompanija, jos modelis pavadintas A95K.

Naujieji QD-OLED televizoriai neturės jungčių dėžutės „One Connect Box“, vietoje to, jungtys bus pačiame televizoriuje. Veiks 4 HDMI 2.1 versijos jungtys su pilnu 48 Gbps duomenų pralaidumu, leidžiančiu pasiekti 144 hercų atnaujinimo dažnį esant 4K raiškai.
Naujas „Samsung“ OLED televizorius
„NotebookCheck“ rašo, kad priešingai nei „Sony“ A95K modelis, „Samsung“ televizoriai neturės specialaus radiatoriaus, vėsinančio ekraną, kuris leidžia pasiekti dar didesnį šviesumą. Baiminamasi, kad televizoriai gali neturėti ir „Dolby Vision“ palaikymo. Tačiau „Sony“ televizoriai bus maždaug 1000 dolerių pigesni.
Naujas „Samsung“ OLED televizorius

Apžvalgininkus jau pasiekia ir pirmieji mažesnės įstrižainės, 34 colių, monitoriai kompiuteriams, kuriuose taipogi naudojamos QD-OLED ekranai.

Taip pat „Samsung“ atnaujino ir kitus modelius. „Neo QLED 8k“ ir „4k Mini LED“ televizoriai šiemet gaus programinės įrangos atnaujinimus o taip pat ir kintamą atnaujinimo dažnį iki 144 hercų.