„OnlyFans“ yra verslas, visų pirma kreipiantis dėmesį į kūrėjus. Per pastaruosius kelis mėnesius išnagrinėjome keletą galimybių ir toliau teikti paslaugas kūrėjams, nukentėjusiems nuo Rusijos ir Ukrainos karo. Tačiau dėl tolesnio griežtėjančių mokėjimo į Rusiją ir iš jos apribojimų „OnlyFans“ nebegali tinkamai aptarnauti Rusijos kūrėjų bendruomenės.“, – bendrovės pranešimą spaudai išplatino „Vice“ ir pridūrė, kad dėl to įmonė laikinai pristabdo Rusijoje esančias sąskaitas.

Panaši situacija jau buvo atsitikusi anksčiau – vasario mėnesį, kai tik prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą, kai prenumeratomis pagrįstas „OnlyFans“ užblokavo Rusijoje gyvenančių kūrėjų prieigą prie platformos.

Tačiau netrukus po to pasirodė pranešimai, kuriuose bendrovė teigė, kad problema buvo išspręsta ir kūrėjai toliau galės gauti pinigus.

„Patyrę finansinius apribojimus galėjome atkurti kūrėjų paskyros veiklą visose šalyse. Jų paskyros turės visas fukcijas tol, kol turėsime mokėjimo metodus toms funkcijoms palaikyti“, – kovo pradžioje „Vice“ sakė bendrovės atstovas ir pridūrė, kad ryšių nutraukti neketina, tik pristabdyti paskyrų veikimą dėl kūrėjo buvimo vietos.

„OnlyFans“ prisijungia prie kūrėjais paremtų platformų, kurios Rusijoje buvo užblokuotos, uždraustos arba kitaip apribota jų veikla.