Pasirašytas susitarimas atskleidžia, kad „Amazon“ sumokės už įmonę mokėdama 61 dolerį už akciją, atsiskaitoma bus pinigais.

„Klientams patinka „iRobot“ produktai, ir aš džiaugiuosi galėdamas dirbti su „iRobot“ komanda, kad išrastume būdų paversti klientų gyvenimą lengvesnį ir patogesnį“, – komentuoja Dave‘as Limpas, „Amazon Devices“ viceprezidentas.

Kol kas nėra aišku, kaip „iRobot“ bus integruota į „Amazon“ pasibaigus sandoriui, kai jam pritars rinkos reguliatoriai. Tačiau „Amazon“ ketina nekeisti vadovybės ir palikti Coliną Angle‘ą „iRobot“ vadovu.

„iRobot“ robotus dulkių siurblius kuria nuo 2002-ųjų metų, ir jau yra pardavusi milijonus populiarių „Roomba“ dulkių siurblių. Anksčiau šiemet „iRobot“ išleido vėliausią operacinę sistemą, kuri remiasi dirbtiniu intelektu ir skirta robotams siurbliams ar plovėjams. Siekiama, kad „iRobot OS“ išskirtų „Roomba“ produktus iš konkurentų, siūlant daugiau programinių galimybių.

„Alexa“ ant ratų

Nors „Amazon“ nedetalizuoja savo planų, sinergija su kitais šios kompanijos produktais akivaizdi. „Amazon“ paleido 999 dolerius kainuojantį „Astro“ išmanųjį namų robotą pernai, kuris rinkoje buvo pramintas „Roomba“ ir „Amazon Echo“ išmanaus ekrano vaiku.

Namų asistentas robotas gali sudaryti namų žemėlapį, klausytis komandų, judėti tarp kambarių, atpažinti veidus, ir, kaip ir kiti „Alexa“ grįsti įrenginiai, gali atsakyti į klausimus, groti muziką, informuoti apie orus ar pan.

„Roomba“, „Alexa“, įvairių kitų „Amazon“ išmaniųjų namų produktų kombinacijos ar integracijos leidžia surinkti labai daug duomenų apie modernius išmaniuosius namus, todėl natūralu, kyla ir klausimų dėl privatumo ir „Amazon“ dominavimo išmaniųjų namų rinkoje, rašo „The Verge“.