Testavimo praktikų vadovo N. Tolkačiovo teigimu, testavimas yra viena iš tų sričių, kuri itin sparčiai tobulėja, todėl didelei įmonės testuotojų bendruomenei ir kilo mintis, artėjant tarptautinei testuotojų dienai, surengti hakatoną, kurio metu būtų sprendžiamos profesinių iššūkių reikalaujančios nekasdieninės ir įdomios užduotys.

„Lietuvoje yra reikalingi tokie renginiai, kurie skatina tobulėjimą ir žinių pasidalijimo kultūrą bei augina profesionalų bendruomenes. Todėl mes norime suburti visus profesionalius testuotojus, kurie nori išbandyti savo jėgas bei pasitikrinti žinias, spręsdami nekasdienines užduotis. Dalyviai bus suskirstyti į komandas ir spręs užduotis, pasitelkdami testų automatizavimo įrankius. Praėjusių metų laimėtojai turėjo įveikti ne vieną įdomią užduotį, pavyzdžiui, kas kartą besikeičiantį labirintą, o sėkmę nulėmė atkakli kova ir glaudus komandinis bendradarbiavimas. Šiemet hakatonas ir vėl išeis už standartinio formato ribų, net ir patiems didžiausiems profesionalams pažersime iššūkių. Todėl netrūks daug loginio mąstymo pareikalausiančių užduočių ir geros nuotaikos bei vertingų prizų“, – sako testavimo praktikų vadovas.

Hakatonas yra puikus formatas pasižiūrėti, kaip skirtingi testavimo įrankiai padeda susidoroti su užduotimis. Organizatorių teigimu, šiais metais jau yra paruošti dar įdomesni uždaviniai, kurie visus privers gerai pasukti galvą ir ieškoti kūrybiškų sprendimų. Renginys vyks gyvai „Cognizant Softvision“ naujajame Vilniaus ofise, Žalgirio g. 112.

Hakatono metu dalyviams per šešias valandas teks įveikti 5-7 kūrybiškas ir originalias užduotis, kurios yra labai konkrečios, įvairios ir niekaip nesusijusios su įmonės kompanijos klientais, ar jiems kuriamais produktais. Pavyzdžiui, pernykščiame renginyje dalyviams teko išmokyti algoritmą groti muzikiniais instrumentais, žaisti šachmatais ar šaudyti „Space Invaders“.

Renginio dalyvių taip pat laukia staigmena, kol bus skaičiuojami atliktų užduočių balai, kviestiniai hakatono svečiai pakvies į neįprasto formato diskusiją, kurioje gvildens su testuotojų profesija susijusius aktualiausius klausimus.

Anot hakatono organizatoriaus, testuotojų komandos vadovo Justo Laužadžio, pagrindinis renginio tikslas nuo pat pradžių buvo pabendrauti, pasidalyti profesine patirtimi ir visiems drauge smagiai praleisti laiką, todėl užduotys bus linksmos ir nekasdieniškos – kažkas, ko netenka daryti kasdieniniame darbe.

„Mūsų organizuojamas hakatonas ne tik smagi veikla, bet turi ir varžybų prieskonį, tad kad konkurencija ar kažkoks neteisybės jausmas nesugadintų renginio skonio, teko pasukti galvą, kaip užtikrinti objektyvumą. Manau, šį aspektą gana gražiai išsprendžia pati automatinių algoritmų prigimtis – ji gana mechaniška, logiška, algoritmus galima leisti pakartotinai, tad rezultatų vertinimui tiesiog ir palikome vienintelį kriterijų – ar programa pasiekia tikslą, ar ne? Arba, jei yra kažkas pamatuojamo, kokį rezultatą pasiekia? Nebeliko poreikio turėti specialios komisijos, kuri vertintų gerąsias praktikas, kodo kokybę. Taip pat, renginys turi ir edukacinį tikslą – užduotys vers dalyvius pasukti galvą ir paieškoti iki tol nebandytų sprendimų ar įrankių, o renginio pabaigoje geriausiai pasirodę dalyviai pademonstruos savo sprendimus auditorijai ir, tikimės, nustebins net ir mus, organizatorius“, – akcentavo renginio organizatorius.

Norintys dalyvauti hakatone turi suskubti registruotis iki rugsėjo 7 d. Pirmųjų vietų laimėtojų laukia solidūs prizai bei siurprizai viso renginio metu.

Daugiau informacijos apie testuotojų hakatoną rasite čia.