Naujai susikūrusi finansinių technologijų milžinė vadinsis „Vipps MobilePay“. Ji iš viso turės 11 milijonų vartotojų Norvegijoje, Danijoje ir Suomijoje, taip pat teiks mobiliųjų mokėjimų paslaugas daugiau nei 400 000 fizinių bei internetinių parduotuvių. Skaičiuojama, jog bendrovė kasmet atliks apie 900 milijonų finansinių operacijų.

„Naujosios įmonės tikslas yra teikti greitai pasiekiamas, patogias mobiliųjų mokėjimų paslaugas privatiems ir verslo klientams. Sujungdami jėgas siekiame sukurti geriausią ir labiausiai klientų poreikius atitinkančią, finansines paslaugas teikiančią programėlę. Esame Fintech įmonė, todėl pažangių technologijų naudojimas kuriant ir vystant mūsų produktus yra labai svarbus veiksnys“, – teigė Claus Bunkenborg, dabartinis „MobilePay“ generalinis direktorius.
 Claus Bunkenborg,dabartinis „MobilePay“ generalinis direktorius

27,8 proc. „Vipps MobilePay“ akcijų priklausys „Danske Bankui“, o bankų konsorciumui dabar valdžiusiam „Vipps“, priklausys 72,2 proc. naujosios bendrovės akcijų.

Lietuva vertinama dėl specialistų, kuriančių pažangius IT sprendimus, ir Skandinaviškos darbo kultūros puoselėjimo

Šiuo metu Lietuvoje įsikūrusiame „MobilePay“ filiale dirba 120 IT profesionalų, kurie kuria ir tobulina technologinius mobiliųjų mokėjimų sprendimus ir vysto bendrovės produktus. Per pastaruosius 1,5 metų organizacijos darbuotojų skaičius augo 30 proc.. „MobilePay“ susijungus su „Vipps“, Lietuvos filialas ir toliau veiks šalyje kaip naujosios organizacijos „Vipps MobilePay“ padalinys.

„Susijungdami siekiame sukurti ne tik pažangiausią mobiliųjų mokėjimų bendrovę, tačiau ir patraukliausią vietą dirbti. Daugelis pasaulio šalių Skandinavišką darbo kultūrą laiko pavyzdžiu – ją puoselėsime ir naujoje organizacijoje. Lietuva geografiškai nėra Šiaurės Europos šalis, tačiau Skandinaviška darbo kultūra nėra apibrėžiama geografiškai, ji reiškia tam tikrą mąstyseną, komandinę dvasią, energiją, harmoningą darbo ir laisvo laiko balansą. Pasitikėjimas, laisvė ir lankstumas yra Skandinaviškos darbo kultūros ašis. Lietuvoje dirbantys profesionaliai puoselėja šias vertybes darbe ir turi labai aukštus darbo standartus“, – pranešime spaudai sakė Rune Garborg, dabartinis „Vipps” generalinis direktorius (taip pat būsimas naujosios bendrovės „Vipps MobilePay” generalinis direktorius).
 Rune Garborg, dabartinis „Vipps“ generalinis direktorius

Viena pirmųjų užduočių, kurią įgyvendins „Vipps MobilePay“, bus 600 darbuotojų Lietuvoje, Norvegijoje, Danijoje ir Suomijoje subūrimas į vieną bendrą, tarptautinę komandą.

„Didžiuojamės, kad mūsų profesionalūs IT specialistai Lietuvoje prisideda prie progresyvaus Fintech verslo kūrimo Skandinavijos šalyse. Šįmet Danijoje „MobilePay“ ir Norvegijoje „Vipps“ buvo pripažinti mėgstamiausiais prekės ženklais, aplenkiant net tokius visiems gerai žinomus vardus kaip „Lego“. Tai puikus įrodymas, kokią įtaką mūsų IT talentai Lietuvoje daro vartotojų pasitenkinimu produktu“, – pasakojo „MobilePay“ generalinis direktorius Lietuvoje Donatas Kunigonis (taip pat būsimas „Vipps MobilePay Lietuva” generalinis direktorius).
 Donatas Kunigonis, dabartinis „MobilePay“ generalinis direktorius Lietuvoje

Viena iš „Vipps MobilePay“ numatomų investavimo krypčių yra tarptautinių mobiliųjų mokėjimų vystymas. Taip pat dar didesnis dėmesys bus skiriamas ir elektroninės prekybos paslaugų plėtrai.

Lietuviai su Skandinavijos šalimis kurs nuo bankų atsietą mobiliųjų mokėjimų platformą, naudojant viešos debesijos technologijas. Bendra techninė platforma sustiprins „Vipps MobilePay“ plėtros galimybes tiek Skandinavijos šalyse, tiek ieškant naujų rinkų.

„Nors naujoje bendrovėje turėsime atsietą technologinę platformą nuo bankų, tačiau būsime atviri bendradarbiavimui tieks su jais, tiek su kitais partneriais. Tikėtina, kad ateityje Fintech įmonių sinergija su bankais bus neišvengiama, siekiant klientams pasiūlyti dar daugiau inovatyvesnių produktų bei paslaugų“, – teigė D. Kunigonis.