Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas pataria, kaip apsaugoti savo telefoną, kol mėgaujatės vasariška kaitra.

1. Venkite tiesioginių saulės spindulių. Saulėje paliktas išmanusis gali itin greitai perkaisti, o tai gali pažeisti ne tik įrenginio bateriją, bet ir mikroschemas ar ekraną. Dažnai išmanųjį telefoną įsidedame į kelnių ar šortų kišenę, tačiau čia įrenginiui kenkia ne tik karštis, bet ir kūno šiluma. Saulėtą dieną patariama telefoną laikyti pavėsyje, rankinėje arba bent paslėptą po drabužiais ar rankšluosčiu.

2. Nenaudokite dėkliuko. Karštą dieną rekomenduojama visai nenaudoti telefono dėkliuko, kad įrenginys mažiau kaistų ir geriau vėsintųsi. Jeigu visgi norite apsaugoti įrenginį dėkliuku, rinkitės šviesios spalvos dangtelį, kuris atspindės dalį saulės kaitros.

3. Nepalikite telefono mašinoje. Atšilus orams reikėtų vengti palikti telefoną įkaitusiame automobilio salone, kadangi temperatūra neužvestoje mašinoje gali pakilti net iki 50 laipsnių. Įsėdus į automobilį, kuris ilgą laiką buvo lauke, pirmiausia reikėtų atvėsinti saloną ir telefoną laikyti ten, kur nėra tiesioginių saulės spindulių.

4. Išjunkite nenaudojamas funkcijas. Jeigu karštą dieną praleidžiate lauke, stenkitės per daug neapkrauti telefono procesoriaus, kadangi dėl to įrenginys gali greičiau perkaisti. Rekomenduojama išjungti funkcijas, kurių tuo metu nenaudojate – „Bluetooth“ ryšį, „Wi-Fi“, žemėlapius, žaidimus ar kitas nebūtinas programėles.

5. Įjunkite skrydžio režimą. Kad įrenginys taip greitai neperkaistų, galite įjungti „Skrydžio režimą“. Šios funkcijos aktyvavimas užtikrina, kad telefonas nenaudos tiek daug energijos, bus mažiau apkraunamas ir atvės daug greičiau.

6. Stebėkite įrenginio veikimą. Įkaitus temperatūrai, reikėtų atidžiau stebėti įrenginio veikimą – jeigu telefonas ėmė strigti arba sulėtėjo jo veikimas, išjunkite jį ir palikite atvėsti. Išmanųjį vėl galėsite įjungti tada, kai jis visiškai atvės.

7. Nekraukite įrenginio saulėje. Besikraunantis telefonas neretai įkaista, o jeigu krausite jį tiesioginiuose saulės spinduliuose, įrenginiui gali grėsti rimti gedimai. Karštą dieną rekomenduojama nepalikti įrenginio krauti bet kur, geriau rinktis vietą, kurioje saulės spinduliai jo tikrai nepasieks.

8. Atvėsinkite telefoną kambario temperatūroje. Jeigu telefonas įkaito, patariama jį atvėsinti kambario temperatūroje. Reikėtų jį išimti iš dėkliuko, uždaryti visas įjungtas aplikacijas arba visai išjungti įrenginį. Kai telefonas vėsta, negalima jo krauti ar įjungti. Svarbu vengti staigaus ir didelio temperatūrų skirtumo, nes jis gali sutrikdyti įrenginio veikimą.