Mūsų išmaniuosiuose telefonuose esančios ličio jonų baterijos yra pakankamai jautrios, todėl netinkama jų priežiūra gali pakenkti ilgalaikiam išmaniojo telefono baterijos tarnavimo laikui, rašo businessinsider.com.

Jei norite, kad jūsų išmaniojo telefono akumuliatorius būtų geriausios būklės ir galėtumėte nesijaudinti dėl baterijos veikimo laiko, turite žinoti kelis svarbius dalykus.

Nekraukite telefono baterijos per naktį

„Battery University“ siūlo nepalikti telefono prijungto prie elektros tinklo kai jis visiškai įkrautas, pavyzdžiui, per naktį, nes tai ilgainiui kenkia akumuliatoriui.

Telefono baterija

Kai išmanusis telefonas įkraunamas iki 100 proc., jis kraunamas „srautiniu būdu“, kad būtų išlaikytas 100 proc. įkrovos lygis. Tai palaiko akumuliatorių didelės įtampos būsenoje ir taip alinamos jo cheminės savybės.

„Kai akumuliatorius visiškai įkrautas, ištraukite jį iš įkrovimo įrenginio. Tai panašu į raumenų atpalaidavimą po įtemptų pratimų – jūs irgi būtumėte itin pavargę, jei be perstojo judėtumėte valandų valandas“, – rašo „Battery University“.

Neįkraukite telefono baterijos iki 100 proc.

Ličio jonų baterijų nereikia įkrauti iki galo, nes aukšta įtampa sukelia didelę apkrovą akumuliatoriui ir ilgainiui jis nusidėvi. Nuo nulio iki šimto procentų akumuliatorių rekomenduojama įkrauti tik vieną kartą per mėnesį.

Atminkite, kad nuolat iki galo įkraunamo akumuliatoriaus naudojimo trukmė trumpėja daug greičiau.

Kraukite telefono bateriją dažnai ir po truputį

Pasirodo, kad išmaniųjų telefonų baterijas reikia krauti retkarčiais, o ne prijungti dideliam įkrovimo laikui.

Pasak „Battery University“, geriausia krauti telefoną kai jis netenka 10 proc. įkrovos. Nors daugumai žmonių tai gali pasirodyti keista, tačiau vertėtų telefoną krauti kelis kartus per dieną.

Telefono baterija

Taip ne tik užtikrinsite, kad išmaniojo telefono akumuliatorius ilgiau veiktų tinkamai, bet ir palaikysite jo įkrovą visą dieną.

Be to, periodiškai įkraudami bateriją galite naudotis funkcijomis, kurių paprastai nenaudojate, nes jos eikvoja akumuliatoriaus energiją, pavyzdžiui, vietos nustatymo funkcijomis, kurios naudoja išmaniojo telefono GPS anteną.

Nelaikykite telefono saulės atokaitoje

Išmaniųjų telefonų baterijos yra tokios jautrios karščiui, kad pati „Apple“ siūlo nuimti tam tikrus dėklus, kurie izoliuoja šilumą, kai įkraunate „iPhone“. „Jei pastebėjote, kad įkraunant įrenginį jis įkaista, pirmiausia išimkite jį iš dėklo.“ Jei esate lauke kaitrioje saulėje, laikykite telefoną uždengtą. Taip apsaugosite savo akumuliatorių.