Šiuo metu bandymai su žmonėmis dar neprasidėjo – juos planuojama pradėti netrukus. Šiuo metu technologija išbandoma ant paralyžiuotų pelių, iš kurių, kaip teigė mokslininkai, 80 proc. po procedūros vėl sėkmingai pradėjo vaikščioti.

Pritaikant šią technologiją, pacientų mėginiai paverčiami veikiančios nugaros smegenų implantais taikant procesą, kuris imituoja žmogaus embrionų nugaros smegenų vystymąsi.

Kaip rašo „Bloomberg“, manoma, kad kelių metų bėgyje bus gaminami ir asmeniniai implantai, kurie atmestų riziką, kad kūnas gali nepriimti svetimkūnio.

„Tai yra pirmasis atvejis pasaulyje, kai žmogaus pagaminti audiniai padėjo gydyti gyvūno ilgalaikį lėtinį paralyžių, – pasakoja tyrimų vadovas prof. Tal Dvir. – Yra milijonai žmonių, paralyžiuotų dėl stuburo traumų ir jų būklė neturi jokio gydymo. Mūsų tikslas yra sukurti asmeninius stuburo implantus, kurie paskatintų pažeistų audinių atsinaujinimą be atmetimo rizikos.“

Profesoriaus teigimu, žmonės, gyvenantys neįgaliojo vežimėlyje yra priversti kęsti įvairaus pobūdžio socialines, finansines bei kitas, su sveikata susijusias, pasekmes, kurių būtų galima išvengti, jei ši stuburo implantų technologija būtų sėkmingai ištobulinta.