Jau geriau kompiuterinius resursus naudoti pokalbių robotų kūrimui ar kitiems dirbtinio intelekto technologijas naudojantiems modeliams, o ne kriptovaliutų kasimui, cituoja „The Guardian“. M. Kaganas įsitikinęs, kad tokie pokalbių robotai kaip „ChatGPT“ yra gerokai geresnė kompiuterių laiko investicija.

„Nvidia“ niekada nebuvo itin draugiška kriptovaliutų bendruomenės atžvilgiu, 2021 metais įmonė netgi išleido tvarkykles, kurios dirbtinai ribojo galimybę naudoti vaizdo plokštes kriptovaliutų kasimui. Taip buvo siekiama užtikrinti, kad vaizdo plokščių pasiūlos liktų „pageidaujamiems klientams“ – žaidėjams, dirbtinio intelekto tyrėjams.

M. Kaganas paaiškina, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl ribotos naudos, kurią suteikia kriptovaliutų kasimas.

Pirmąją „ChatGPT“ versiją apmokyti superkompiuteryje reikėjo 10-ies tūkstančių „Nvidia“ vaizdo plokščių.

„Visiems tiems kripto reikalams reikėjo kompiuterinio apdorojimo ir „Nvidia“ buvo geriausia, todėl žmonės tiesiog suprogramavo programas naudoti (vaizdo plokštes) šiam tikslui. Jie daug pirko, galiausiai tai sugriuvo, nes visuomenei tai neatneša nieko naujo. O dirbtinis intelektas atneša“, – „The Guardian“ teigė M. Kaganas.

Jis tikino niekada netikėjęs, kad kriptovaliutos yra kažkas, kas padarytų nors kiek gero žmonijai.

„Žinote, žmonės daro beprotiškus dalykus, bet jei jie perka tavo prekes, tu parduodi jiems savo prekes. Bet jūs neperorientuosite įmonės į šį sektorių“, – rėžė M. Kaganas.

Nors „Nvidia“ išaugo tiekdama vaizdo plokštes žaidėjams, beveik atsitiktinai kompanija atsidūrė dirbtinio intelekto tyrimų centre, kadangi vaizdo plokštės yra labai pajėgios čia reikalingiems skaičiavimams.

„Microsoft“ anksčiau pranešė perkanti dešimtis tūkstančių į dirbtinį intelektą orientuotų grafinių procesorių A100.