Akivaizdu, „Netflix“ nori, kad vartotojai nustotų dalintis slaptažodžiais su draugais ir dėl to imasi veiksmų, vertina „Business Insider“.

Artimiausias bandymas bus nutaikytas į šią praktiką.

„Mes visada palengvinome kartu gyvenantiems žmonėms galimybę dalytis savo „Netflix“ paskyra, naudodami tokias funkcijas kaip atskiri profiliai ir kelios transliacijos mūsų standartiniame ir „Premium“ planuose. Nors planai buvo itin populiarūs, jie taip pat sukėlė painiavą, kaip ir kada „Netflix“ galima dalintis. Dėl to paskyromis imta dalintis tarp namų ūkių, o tai paveikė mūsų galimybes investuoti į puikius naujus filmus ir televiziją mūsų nariams“, – trečiadienį paskelbtame tinklaraščio įraše paaiškino „Netflix“.

Bandymas apmokestinti vartotojus pirmiausia prasidės trijose valstybėse: Čilėje, Kosta Rikoje ir Peru. Įmonė įvertins rezultatus ir tuomet nuspręsti, ar diegti tokį apmokestinimo modelį kitose valstybėse.

Bandymo metu „Netflix“ leis standartinio ir premium plano nariams prie paskyros pridėti iki dviejų žmonių, su kuriais negyvena, už papildomą mokestį. Šie papildomi nariai turės savo atskirus profilius, asmenines rekomendacijas, prisijungimo vardus ir slaptažodžus. Čilėje kaina sudarys 2380 pesų (2,98 JAV dolerio), Kosta Rikoje – 2,99 dolerio, o Peru – apie 2,11 dolerio.

„Netflix“ pažymi, kad taip yra pigiau, nei tuo atveju, kai antriniai vartotojai pirktųsi atskiras paskyras.

Taip pat antriniai vartotojai galės ir „atsiskirti“ persikeldami savo profilio informaciją į naują paskyrą.

„Netflix“ taisyklės ir sąlygos draudžia dalintis slaptažodžiais, tačiau daugelį metų kompanijos požiūris į šios taisyklės laikymąsi buvo laisvas. 2016 metais įmonė netgi teigė, kad viskas gerai, jei vartotojai dalijasi slaptažodžiais, tol, kol tuo nėra prekiaujama. Tačiau pastaraisiais metais požiūris griežtėja.

Praėjusiais metais dalis vartotojų gavo pranešimą: „Jei negyvename su šios paskyros savininku, jums reikia nuosavos paskyris, kad galėtumėte tęsti žiūrėjimą“. Vartotojų paprašyta patvirtinti paskyras gavus kodą SMS žinute ar e. paštu.

Pastaruoju metu „Netflix“ paslauga brango: kainos didėjo JAV ir Kanadoje.