Turtingiausias planetos verslininkas E. Muskas sustabdė 44 mlrd. dolerių vertės sandorį teigdamas, kad reikia įvertinti, kiek „Twitter“ paskyrų yra netikros. Penktadienį jis pasidalino socialiniame tinkle, kad laukia ketvirtinių veiklos rezultatų ir įvertinimų, ar netikrų paskyrų skaičiai buvo tikslūs. Tai iškart numušė kompanijos akcijų kainą biržoje ir sukėlė klausimų, ką E. Muskas turi omenyje.

„Twitter“ sandoris laikinai pristabdytas, kol laukiama išsamios informacijos, patvirtinančios skaičiavimus, kad netikros ir šlamšto paskyros iš tikrųjų sudaro mažiau nei 5 procentus vartotojų“, – tviterio žinutę penktadienį paskelbė E. Muskas.

Tai trumpam „Twitter“ akcijų kainą nusmukdė 20 procentų, vėliau kaina kiek atsitiesė. Dar vėliau E. Muskas paskelbė, kad vis dar yra įsipareigojęs socialinį tinklą išpirkti.

E. Muskas savo sprendimą aiškino dar gegužės 2 dieną pasirodžiusia „Reuters“ publikacija apie tai, kad „Twitter“ skelbiami netikrų anketų skaičiai gali būti netikslūs. Balandžio 28 d. paskelbtoje ataskaitoje socialinis tinklas įvertino, kad netikros paskyros sudaro mažiau nei 5 proc. aktyvių paskyrų, tačiau pažymėjo, kad skaičiai nebuvo patikrinti nepriklausomai, ir jie gali būti didesni, rašo CNN.

Netikrų paskyrų, naudojamų „šlamšto“ (spam) siuntimui, problema tviteryje nėra nauja, todėl rinkoje iškart kilo abejonių, ar tikrai tai pagrindinė priežastis, privertusi E. Muską apsigalvoti.

„Wedbush Securities“ Technologijų analitikas Danas Ivesas E. Musko išsišokimą pavadino vaizdžiai: „Muskas tviterio cirką penktadienį, tryliktąją, pavertė į siaubo šou“.