Nutekėjusioje E. Musko atmintinėje darbuotojams pateikiama informacija leidžia daryti prielaidą, kad šiuo metu „Twitter“ yra nuvertėjęs daugiau nei per pusę. Įmonė vertinama apie 20 mlrd. JAV dolerių, tuo metu E. Muskas ją įsigijo už 44 mlrd. dolerių.

„Matau aiškų, bet sunkų kelią į 250 mlrd. dolerių vertinimą“, – taip E. Muskas rašė pasiūlyme suteikti akcijų darbuotojams, indikuodamas vertės padidėjimą dešimt kartų.

„Twitter“ perėmimas vyko audringai – keli dideli reklamos užsakovai pasitraukė iš platformos, o investicijų bendrovė „Fidelity“, finansavusi sandorį, savo akcijų dalies vertę sumažino 56 procentais.

Akcijos darbuotojams paprastai suteikiamos kaip paskata – jų negalima parduoti iki tam tikro laiko, siekiama, kad darbuotojai būtų motyvuoti pasiekti numatytą akcijų vertę. Pagal nutekėjusį E. Musko pasiūlymą darbuotojams, akcijas būtų galima parduoti kas šešis mėnesius, remiantis trečiosios šalies įvertinimu.

E. Musko laiške darbuotojams taipogi teigiama, kad masiniai atleidimai buvo pradėti likus keturiems mėnesiams iki momento, kai įmonė būtų pristigusi pinigų.

„Twitter“ darbuotojų skaičius sumažėjo nuo 7500 pernai gruodį, iki maždaug 2000 darbuotojų šiuo metu, rašo „The Guardian“.

Į žinisklaidos prašymus pakomentuoti „Twitter“ spaudos tarnybos elektrononio pašto paskyra automatiškai atsako „poo“ (kakučio) jaustukais.