Remiantis „The Washington Post“ vidaus dokumentais ir interviu, Muskas, siekdamas įsigyti „Twitter“, būsimiems investuotojams sakė, kad planuoja atsikratyti beveik 75 proc. iš 7,5 tūkst. bendrovės darbuotojų.

Tikimasi, kad Musko sandoris dėl „Twitter“ pirkimo už 44 mlrd. dolerių bus užbaigtas iki kito penktadienio gera valia, po kelis mėnesius trukusios teisinės kovos su „Twitter“.

„The Washington Post“ nustatė, kad net jei Muskas galiausiai nenupirks „Twitter“, socialinę žiniasklaidą valdančioje bendrovėje vis tiek tikėtini masiniai atleidimai.

Pranešama, kad dabartinė „Twitter“ vadovybė planuoja iki kitų metų sumažinti bendrovės darbo užmokesčio fondą maždaug 800 mln. dolerių, nepriklausomai nuo sandorio, o tai reikštų, kad mažiausiai ketvirtadalis „Twitter“ darbuotojų turės išeiti iš darbo.

Asociatyvioji nuotr.

„Insider“ negalėjo nepriklausomai patikrinti „Twitter“ ir E. Musko planų atleisti darbuotojus, o su „Twitter“ iš karto susisiekti nepavyko.

Lėtėjant ekonomikos augimui daugelis technologijų bendrovių susiduria su atleidimo iš darbo problemomis, tačiau jokia kita „Twitter“ dydžio technologijų bendrovė pastaraisiais mėnesiais neatleido tokios didelės dalies savo darbuotojų.

Laikraščio „The Washington Post“ kalbinti ekspertai teigė, kad tokio masto atleidimai gali padidinti „Twitter“ įsilaužimų ir įžeidžiančio turinio svetainėje riziką.

Rugpjūtį buvo paviešintas buvusio „Twitter“ saugumo vadovo skundas, kuriame bendrovė kaltinama aplaidžia ir nerūpestinga kibernetinio saugumo politika.