Aplinkybių nulemtas pasirinkimas

Automobilių rinkos ekspertas ir žurnalistas Vitoldas Milius sakė, kad su teiginiu, jog hibridai yra mūsų ateitis, galima tiek sutikti, tiek jį paneigti. O tam yra kelios priežastys. Pirmiausia, reikia suprasti, kad hibridiniai automobiliai yra kelių tipų: paprastieji hibridai, vadinamieji mild hibridai bei įkraunami iš tinklo.

„Visų hibridinių automobilių atsiradimas istoriškai labiau yra susijęs ne su gero automobilio kūrimu, o su taršos apribojimais ir dideliais mokesčiais, kuriuos gamintojai stengiasi sumažinti. Kai kurie gamintojai kurdami hibridinius modelius yra stipresni, o tai galima pastebėti ir pagal vairuotojų pasirinkimus – kai kurių gamintojų hibridinių modelių mūsų gatvėse netrūksta. Žinoma, hibridinių modelių degalų sąnaudos yra mažesnės, o degalų sąnaudos turi tiesioginės įtakos taršai – kuo mažiau degalų sunaudojame – tuo mažiau teršiame“, – įžvalgomis dalijosi V. Milius.

Pašnekovas teigė, kad atsižvelgiant į hibridinių automobilių savybes, negalima būtų tvirtai teigti, jog hibridai – mūsų ateitis. Jis pabrėžė, kad juos teisingiau būtų vadinti tarpine stotele, ties kuria ne vienas sustos, kai nuspręs tik vidaus degimo variklį turintį automobilį pakeisti į mažiau taršų, elektros pavarą turintį transportą. V. Milius atkreipė dėmesį, kad visi vairuotojai vienu metu turimų taršių automobilių tikrai nepakeis į elektrinius, nes tai tiesiog neįmanoma.