„Microsoft“ atleidimai apima „Xbox“, „Edge“, ir kitus departamentus bendrovėje, pranešė „Business Insider“. „Microsoft“ visame pasaulyje turi apie 221 tūkst. darbuotojų, nurodoma įmonės svetainėje, tad atleidimai sudaro kiek mažiau nei pusę procento viso kolektyvo.

„Kaip ir visos kompanijos, mes reguliariai vertiname savo verslo prioritetus ir atitinkamai atliekame struktūrinius pakeitimus. Mes kitais metais ir toliau investuosime į savo verslą ir samdysime darbuotojus į pagrindines augančias sritis“, – pakomentavo „Microsoft“ atstovas.

Anksčiau skelbta, kad lėtėjantys kompiuterių pardavimai gali paveikti bendrovės pardavimus

Atleidimai šiemet apima JAV technologijų sektorių, ir „Microsoft“ yra tik vėliausias pavyzdys. Anksčiau „Snapchat“ socialinį tinklą valdanti „Snap“ pranešė apie 20-ies procentų darbuotojų atleidimą, „Intel“ pranešė, kad atleis apie 11 tūkstančių darbuotojų, arba 11 procentų, mėnesio pabaigoje, „Apple“, „Oracle“, „Beyond Meat“ taip pat pastaruoju metu pranešė apie atleidimus, o „Facebook“ kontroliuojanti „Meta Platforms“ pranešė apie naujų darbuotojų priėmimo stabdymą.

Tarptautinės audito gigantės KPMG atlikta vadovų apklausa parodė, kad 51 proc. įmonių vadovų svarsto dėl kolektyvo sumažinimo per artimiausius šešis mėnesius.