„World Summit Awards“ skiriami geriausiems pasaulyje skaitmeniniams sprendimams aštuoniose kategorijose, prisidedantiems prie Jungtinių Tautų iškeltų Darnaus vystymosi tikslų.

Iš viso, 2021 m. „World Summit Awards“ buvo pateikti apie 8000 skaitmeninių sprendimų, iš kurių buvo atrinkta 40 laimėtojų iš 29 šalių. Konkursas rengiamas nuo 2003 m. (wsa-global.org).

„Mūsų komandai šis apdovanojimas – tai didelė paskata tęsti pradėtus Lietuvos politikos skaidrinimo darbus. ManoSeimas.lt pradėjome kurti prieš 10 metų tuo metu Anglijoje studijavusio Igno Rubiko iniciatyva. Prisipažinsiu, tada galėjome tik pasvajoti, kad svetaine pasinaudos ir apie politikus daugiau sužinos net 140 tūkstančių žmonių, o pati platforma taps svarbiu viešosios politikos įrankiu.

Pavyzdžiui, nuolatiniai ManoSeimas.lt tobulinimo darbai suteikė galimybę kartu su kolegomis Seime paversti mūsų parlamentą vienu atviriausių pasaulyje. Mano galva, ManoSeimas.lt yra geras viešojo sektoriaus turimų duomenų galios ir naudos pavyzdys. Labai norėčiau, kad WSA pripažinimas paskatintų kolegas kurti naujas sėkmės istorijas ir atverti dar daugiau visuomenei svarbių duomenų“, – pranešime spaudai teigia TILS vadovas Sergejus Muravjovas.
Sergejus Muravjovas

ManoSeimas.lt pirmą kartą visuomenei buvo pristatytas 2012 m. 2020 m. svetainė buvo visiškai atnaujinta. Joje skelbiami tiek surinkti pirminiai, tiek susisteminti duomenys apie tai, dėl kokių teisės aktų dažniausiai svarstė Seimo komitetai 2016-2020 m. ir kokie viešojo sektoriaus bei interesų grupių atstovai dalyvavo šiuose svarstymuose.

Taip pat svetainėje skelbiama, kaip Seimo nariai viešina savo darbotvarkes ir praneša apie susitikimus su įvairių interesų grupių atstovais ar kitais politikais bei kas iš jų gauna ilgalaikius leidimus į Seimą.

ManoSeimas.lt naudojami duomenys yra gauti užklausų būdu, remiantis Teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymu, viešai prieinami, skelbiami atvirų duomenų formatu puslapyje www.lrs.lt.