Teisme pateikiami dokumentai rodo, kad australė Thevamanogari Manivel, gavusi įspūdingą sumą, ne tik neinformavo „Crypto.com“ keityklos, bet pinigus persivedė į savo šeimos narių bankų sąskaitas. Bendrovė kaltina, kad moteris už pinigus savo seseriai Thilagavathy Gangadory, gyvenančiai Malaizijoje, nupirko modernų milijoninės vertės namą Melburne, jame įrengta sporto salė ir kino teatras, yra keturi miegamieji, rašo arstechnica.com.

„Crypto.com“ teko kreiptis į teismą ir reikalauti iš seserų grąžinti namą, pinigus, ir dar gautą pelną iš pardavimo, atlyginti bylinėjimosi išlaidas. Australijos teismas sutiko, ir nurodė minėtos australės seseriai sumokėti mažiausiai 1,35 milijono dolerių bei 27,4 tūkst. dolerių palūkanas, namą nurodyta parduoti. Šiuo metu namo vertė siekia apie 1,37 mln. dolerių, rodo „RealEstate.com“ duomenys.

Kaltinamosios nepasirodė teismo posėdžiuose ir neatsakė į teismo šaukimus.

„Crypto.com“ keitykla yra pagarsėjusi tuo, kad užsakė reklamą su Holivudo žvaigžte Mattu Damonu, kurioje jis teigė, kad „Sėkmė šypsosi drąsiems“.

Anksčiau šiemet, kuomet „Crypto.com“ nustatė klaidą, bendrovė įšaldė T. Manivel banko sąskaitą, o taip pat ir visas kitas sąskaitas, į kurias neleistinai buvo persiųstos bendrovės lėšos. Teisme „Crypto.com“ teigė, kad dėl jų klaidos moterys „neteisėtai praturtėjo“.

Teismo sprendimą moterys dar gali apskųsti, tokiu atveju byla atsinaujintų spalį, pranešė Australijos žiniasklaida. Nėra aišku, kokią dalį pinigų „Crypto.com“ galėtų atgauti.

Atrodo absurdiška, kad teismo sprendimas priimtas už akių, kai sesuo Thilagavathy Gangadory apie bylą buvo informuota tik elektroniniu laišku su nuoroda į „OneDrive“ saugykloje patalpintais teismo dokumentais, rašo arstechnica.com. Kyla klausimų, ar moteris buvo tinkamai informuota apie bylą – ji apie ją galėjo sužinoti tik tuo atveju, jei e. laišką atsidarytų, paspaustų ant nuorodos, ir peržiūrėtų dokumentus. „OneDrive“ nuoroda veikė tik ribotą laiką, 30 dienų, o vėliau dokumentai tapo nebepasiekiami. „Crypto.com“ teisininkai paaiškina, esą 20 megabaitų dokumentai buvo per dideli siųsti e. paštu.

Bendrovė Australijoje veikia naudodama „Foris GFS“ prekės ženklą, rašo „The Guardian“.

Birželį „Crypto.com“ pranešė atleidžianti 260 darbuotojų dėl nuosmukio kriptovaliutų rinkoje. Tačiau „The Verge“ pranešė, kad atleidimai buvo gerokai didesni.