Rūta Kavaliauskaitė-Račkauskė, personalo atrankų komandos vadovė įmonėje „Alliance for recruitment“, patvirtino, kad programuotojai iš tiesų gauna aukštas pajamas, mat šie darbuotojai dalyvauja aukštos pridėtinės vertės produktų kūrime.

„Negalime sakyti, kad programuotojų pozicijos yra labai išskirtinės – yra ir kitų sričių, kur darbuotojai uždirba taip pat sąlyginai didelius mėnesinius atlygius. Galbūt visuomenės požiūrį formuoja didžiulis IT specialistų trūkumas ir daug viešų diskusijų šia tema bei augantis pozicijos prestižas ir nepaneigiama pozicijos kuriama vertė verslui ir visuomenei“ – aiškino R. Kavaliauskaitė-Račkauskė.

Atlygis priklauso nuo daug veiksnių

Pašnekovė teigė, kad įvardyti vieną sumą, kuri būtų apibrėžiama, kaip programuotojo vidutinis darbo užmokestis – sunku, mat tai priklauso nuo daugybės faktorių – programavimo kalbos, patirties, sektoriaus ir pan. Vis dėlto, ji nurodė, kad jei reikėtų išskirti konkretų skaičių, tai vidurkis būtų apie 2000 eurų.

R. Kavaliauskaitė-Račkauskė taip pat atkreipė dėmesį, kad kalbant apie programuotojų darbo užmokestį, reikėtų orientuotis ne tik į tai, ką programuotojas kurią – interneto puslapius, mobiliąsias aplikacijas, žaidimus ir kita, tačiau ir į tai, su kokia programavimo kalba yra dirbama, o taip pat ir kiek pridėtinės vertės darbuotojas iš tiesų gali sukurti.