Elektromobilių ekspertas Dainius Jakas teigė, kad planuojantys į ilgesnę kelionę leistis elektromobiliu, turi gerai įvertinti visus pliusus ir minusus bei tai, kad svečioje šalyje elektromobilių vairuotojai gali susidurti su ne vienu iššūkiu. Negana to, D. Jakas pabrėžė, kad keliaujant elektromobiliu reikia daug kantrybės, todėl jos stokojantys, turėtų apsvarstyti, ar keliauti įprastu automobiliu nebūtų ramiau.

Sunku ne tik rasti, bet ir suprasti

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad tais atvejais, kai kelionės tikslo neįmanoma pasiekti viena įkrova, ne ką mažiau svarbia kelionės dalimi tampa ir iš anksto sudarytas jos planas. Tiesa, ekspertas teigė, kad dabar suplanuoti kelionę gali padėti ir įvairios programėlės, tačiau reikėtų nepamiršti, kad kai kur gali nebūti interneto ryšio, o telefonas taip pat gali išsikrauti pačiu netinkamiausiu metu.

„Visada yra gerai žinoti, kur, kaip ir kada galima elektromobilį įkrauti. Žinoma, tai suplanuoti gali padėti įvairios mobilios programėlės, tačiau vairuotojai turėtų nepamiršti, kad net ir turint aiškų planą, gali nepavykti išvengti netikėtumų ir nesklandumų.

Čia, Lietuvoje, visą informaciją galime gauti mums suprantama kalba, o kai kur, viskas ko reikia – tik įkišti krovimo kištuką į elektromobilį. Kitose šalyse, nepaisant to, kad įkrovimo stotelės gali būti nutolusios nuo pagrindinių kelių, aktyvuoti krovimą gali būti gana sudėtinga.