Tai reiškia, kad jas pasirinkę ukrainiečiai, į Europos šalis pabėgę nuo Rusijos vasarį pradėto karo, galės naudotis finansinėmis paslaugomis.

Specialias mokėjimų paslaugas ukrainiečiams pabėgėliams „Revolut“ pristatė dar kovo viduryje, nuo karo pradžios praėjus beveik trims savaitėms.

„Revolut“ suteikė galimybę Ukrainos pabėgėliams susieti savo programėlę su savo Ukrainos banko kortele ir taip dar greičiau pasiekti savo pinigus. Be to, pabėgėliams suteiktas planas – be mėnesinio mokesčio, o sąskaita galima naudoti valiutos keitimui ir pinigų siuntimui pagal nustatytus limitus. Galiausiai suteikta galimybė užsisakyti fizinę mokėjimo kortelę, o iki jos gavimo – susieti virtualią mokėjimo kortelę su „Apple Pay“ ar „Google Pay“ ir naudoti ją atsiskaitant išmaniaisiais įrenginiais.

„Revolut“ Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybėse naudojasi 210 tūkstančių ukrainiečių pabėgėlių. Visi jie, atidarę „Revolut“ sąskaitą, su ja gali susieti savo Ukrainos banko kortelę, o iš jos – persivesti grivinas (UAH) konvertuojant jas į pasirinktą valiutą. „Revolut“ daliai tokių valiutų konvertavimo operacijų netaiko mokesčių.

„Pinigų pervedimo operacijas atliekant „Revolut“ lėšos ten, kur reikia, nukeliauja per kelias sekundes – net pinigai, siunčiami tarptautiniais pavedimais. Mūsų teikiama paslauga veikia greitai, patogiai ir paprastai, o padeda jau šimtams tūkstančių pabėgėlių“, – teigė Andrius Bičeika, „Revolut“ verslo plėtros vadovas.

„Revolut“ skelbia, kad aktyviai palaiko ir remia humanitarinės pagalbos teikimą Ukrainos pabėgėliams. Per „Revolut“ nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms vien iki kovo vidurio paaukota daugiau nei 12 mln. eurų, iš kurių 1,8 mln. eurų Lietuvos Raudonajam Kryžiui paaukojo pati įmonė.

„Esame dėkingi visiems prisidėjusiems prie pagalbos nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. „Revolut“ sureagavo labai greitai, todėl su aukų rinkimu startavome jau vasario 25 dieną, tai leido pasiekti kuo platesnę auditoriją ir paskleisti žinią, kad paramos labai reikia. Per visus šiuos mėnesius į Lietuvą atvyko daugiau nei 55 000 ukrainiečių, kuriems reikia visko, nuo maisto, higienos priemonių iki drabužių, batų ir kitų svarbiausių daiktų. Dar kartą dėkojame, kad padedate mums padėti kitiems,“ – teigė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

Tarptautinę aukojimo kampaniją bendradarbiaudama su vietos Raudonojo Kryžiaus organizacijomis „Revolut“ paskelbė vasario 25 d. Lietuvoje programėlės vartotojai aukoja Lietuvos Raudonajam Kryžiui, kuris paramos kampanijoje bendradarbiauja su Lietuvos Caritu, Maltiečiais, „Maisto banku“ ir „Gelbėkit vaikus“.