2021 m. Europos Sąjungoje internetu apsipirko 74 proc. žmonių. 16–54 metų amžiaus grupėje šis skaičius siekė net 80 proc. Tačiau be patogumo internetinė prekyba turi ir savų pavojų. Vien per pirmus tris 2022 m. mėnesius dėl apgaulės internete žmonės prarado daugiau nei 1,75 mln. eurų, per visus 2021 m. ši suma siekė apie 220 mln. eurų. Nepamirškime, jog dalis tokių apgavysčių taip ir lieka niekam nepraneštos – vieni nesivargina, nes prarasta suma nėra didelė, kiti nenori pranešti dėl patiriamo gėdos jausmo, jog juos apgavo.

Tačiau ieškant naujų produktų, kurių anksčiau nepirkote internetu, tenka atrasti ir naujas patikimas parduotuves. Čia jums padėti gali internetinių Lietuvos parduotuvių katalogas eTikra.lt, siūlantis galimybę įsitikinti parduotuvės patikimumu ir apsipirkti saugiai bei nebijant nukentėti nuo sukčių.

„Patikrinta“ – internetu apsipirkite saugiai

Portalas eTikra.lt yra internetinių Lietuvos parduotuvių katalogas. Jame galite rasti beveik 5000 skirtingų parduotuvių, prekiaujančių buitine technika, vaikų prekėmis, žaislais, rūbais, avalyne, sveikatos ir grožio prekėmis, maistu, gėrimais, statybos ir remonto prekėmis ir t. t.

Portale talpinamos visos Lietuvoje veikiančios e. parduotuvės. Tos, prie kurių pavadinimo matote žymėjimą „Patikrinta“, buvo patikrintos pagal eTikra.lt nustatytus kriterijus. Pavyzdžiui, ar parduotuvė nėra įtraukta į sukčiaujančių parduotuvių sąrašus, ar ji priklauso realiai įmonei ar individualią veiklą vykdančiam asmeniui, ar jai nėra iškelta bankroto byla ir t. t. Iš patikimos parduotuvės pažymėtos „Patikrinta“ ženklu galite drąsiai pirkti nebijodami, jog jūsų pinigai nukeliaus sukčiams.

Jei prie jus dominančios parduotuvės nematote žymėjimo „Patikrinta“, tai nereiškia, jog parduotuvė yra nepatikima – tiesiog jai dar nėra atliktas eTikra.lt auditas. Tokiu atveju parduotuvės patikimumu derėtų pasidomėti patiems.

Katalogas eTikra.lt – ir pirkėjams, ir pardavėjams

Portalas eTikra.lt yra naudingas ir parduotuvių savininkams, ir pirkėjams. Be parduotuvės patikimumo įvertinimo, portalas vartotojams (pirkėjams) patogus tuo, kad čia galite ieškoti parduotuvės pagal jus dominančią kategoriją, pasirinkti norimą pristatymo, apmokėjimo būdą ir taip greičiau surasti jums reikalingą ir patogią parduotuvę. Be to, pirkėjai gali palikti atsiliepimus apie parduotuvę, kurią jau išbandė, taip leisdami kitiems sužinoti apie parduotuvės darbo kokybę.

Portalo klientai – įvairių parduotuvių savininkai – taip pat gali naudotis portalo teikiama nauda. Portale eTikra.lt jie gali lengvai patalpinti informaciją apie savo parduotuvę, kad ji būtų labiau pastebima ir greičiau randama potencialių pirkėjų.

Pasirinkus vieną iš siūlomų narystės planų („Patikrinta“ arba „VIP“), bus atliekamas parduotuvės auditas ir prie parduotuvės portale bus rodomas žymėjimas „Patikrinta“. Be to – patikimumo ženklelį bus galima patalpinti ir pačioje parduotuvėje, taip parodant potencialiems pirkėjams, jog tai – patikima e. parduotuvė. Patikimumas ir klientų atsiliepimai – vienas svarbiausių veiksnių, lemiančių naujų pirkėjų pritraukimą, todėl jis ypač svarbus nedideliems, augantiems verslams ir naujiems prekių ženklams.

„Patikrinta“ ir VIP planų prenumeratoriai taip pat gali portale eTikra.lt talpinti savo parduodamas prekes – taip katalogas tampa papildomu pardavimų kanalu parduotuvei. Be to, šių planų prenumeratoriai gali nemokamai talpinti SEO tipo straipsnius, kurie padės gerinti parduotuvės reitingą ir pakilti į aukštesnę paieškos sistemos rezultatų poziciją.