Kaip antradienį pranešė šalies Informacijos komisaro biuras (ICO), 2020-aisiais „TikTok“ JK naudojosi iki 1,4 mln. jaunesnių nei 13 m. amžiaus vaikų, o tai, anot biuro, neatitinka pačios platformos naudojimosi sąlygų. ICO nurodė, kad „TikTok“ pažeidė JK įstatymus, nes negavo šių vaikų tėvų ar globėjų sutikimo naudoti jų atžalų asmeninius duomenis.

Nepaisant to, galutinė baudos suma yra daugiau kaip perpus mažesnė, nei ICO grasino iš pradžių. Biuras pernai rugsėjį skelbė apie ketinimus įpareigoti „TikTok“ sumokėti 27 mln. svarų sterlingų. ICO vėliau nusprendė atsisakyti ankstesnės išvados, kad platforma neteisėtai naudojo „specialių kategorijų duomenis“. Tokie duomenys, be kita ko, apima informaciją apie vartotojo etninę ir rasinę kilmę, politinius ir religinius įsitikinimus, seksualinę orientaciją ir sveikatą.

„Galioja įstatymai, kuriais siekiama užtikrinti, kad mūsų vaikai būtų saugūs ne tik fiziniame, o ir skaitmeniniame pasaulyje. „TikTok“ šių įstatymų nesilaikė“, – pareiškė JK informacijos komisaras Johnas Edwardsas.

Pati platforma nurodė nesutinkanti su naujausiu britų reguliuotojų sprendimu ir tvirtino dabar apsvarstysianti savo kitus žingsnius. Nepaisant to, „TikTok“ palankiai įvertino tai, kad bauda buvo sumažinta perpus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją