Į projektą įtraukta 17 mlrd. eurų vertės „megagamykla“ Magdeburge, Vokietijoje, sakoma grupės pranešime.

JAV grupė taip pat ketina plėsti savo tyrimų ir plėtros centrą Prancūzijoje ir padalinį Airijoje, padidindama jo 12 finansavimą mlrd. eurų, bei investuoti Italijoje, Ispanijoje ir Lenkijoje.

Pranešimas buvo itin lauktas Europoje, siekiančios sumažinti priklausomybę nuo lustų importo iš Azijos ir didinti gamybą vietoje.

„Intel“ investicijos „atitinka pasaulinį poreikį sukurti labiau subalansuotas ir atsparesnes tiekimo grandines“, spaudos konferencijoje teigė generalinis direktorius Patas Gelsingeris.

Puslaidininkiai dabar „svarbesni nei bet kada anksčiau“, tai yra „smegenys, maitinančios svarbiausias skaitmenines technologijas“, pridūrė jis.

Puslaidininkių gamyba tapo strateginiu prioritetu Europoje ir Jungtinėse Valstijose, kai prasidėjusi COVID-19 pandemijos suvaržė tiekimą, sustojo gamyklos.

„Intel“ planuoja pradėti statyti savo gamybos centrą Rytų Vokietijos Magdeburgo mieste „2023 metų pirmąjį pusmetį“, o gamyba prasidės 2027 metais.

Italijoje amerikiečių grupė derasi su vyriausybe dėl „iki 4,5 mlrd. eurų“ investicijų į gamybą.

Tuo metu Prancūzijoje „Intel“ įkurs tyrimų ir plėtros centrą Saclay technopolyje netoli Paryžiaus, vadinamame Europos Silicio slėniu, ir laikui bėgant sukurs 1 tūkst. darbo vietų.

Kalbėdama „Intel“ surengtame renginyje Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) sakė, kad JAV grupės pranešimas yra „pirmasis didelis laimėjimas“ įgyvendinant ES Lustų aktą – 43 mlrd. eurų vertės planą, kuriuo siekiama padidinti šios svarbios technologijos gamybą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją