Andrew Cahnas ir Kenas Olisa yra du vadovai, kurių vertinimu „Huawei“ nesugebėjo greitai pasmerkti Rusijos invazijos Ukrainoje, praneša BBC. Bendrovė padėkojo abiems vyrams už „neįkainojamą vadovavimą“.

BBC paklausė „Huawei“, ar bendrovė ketina ir toliau vykdyti verslą Rusijoje, kompanija atsakė, kad situacijos nekomentuoja.

Kaip supranta BBC apžvalgininkai, abu direktoriai tikėjosi, kad „Huawei“ turėtų greitai pasmerkti invaziją. Nors tai sudėtinga situacija bendrovei, tačiau įmonės pozicija tylėti prieštaravo jų, kaip JK padalinio valdybos direktorių, lūkesčiams.

„Huawei“ atstovas teigė, kad abu vadovai atnešė į bendrovę didelę verslo ir technologijų pasaulio patirtį, padėjo įmonei laikytis aukščiausių vadybos standartų.

JAV jau įspėjo Kinijos kompanijas nepažeisti esamų sankcijų ir ribojimų importuoti technologijas į Rusiją. Kinija susilaikė ir neprisidėjo prie Jungtinių Tautų rezoliucijos, smerkiančios Rusijos invaziją, tačiau jos vyriausybė taip pat išsako apgailestavimo dėl karinių veiksmų ir galimos žalos civiliams.

Kaip leidiniui „New York Times“ teigė JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo, Vašingtonas gali imtis „gniuždančių“ veiksmų prieš Kinijos įmones, kurios nepaiso sankcijų Rusijai, draudžiant naudoti JAV fizinę ir programinę įrangą, reikalingą gaminiams gaminti.

Šaltinis
Temos
Dalintis
Nuomonės