„Mano kelionė su „Daržuliu“ prasidėjo galbūt 2012 m., kai grįžau iš Italijos su idėja galvoj, kad užsiauginsiu super mega šviežias salotas po raudonom, violetinėm lempom“, – pasakoja „Daržulio“ įkūrėjas ir vadovas Marius Krutulis.

Kaip teigia pats verslininkas, pirmoji bandymų vieta buvo erdvė po virtuvės stalu tėvų bute.

„Gyvenome su tėvais bute ir pirmieji bandymai vyko po stalu, virtuvėje, – verslo pradžią prisimena M. Krutulis. – Nuo to pradėjo rutuliotis idėja, su kiekvienais metais augo ambicijos, sistemos, bandymai, kiekiai, mąstai ir t.t.“

5 kartus sumažina reikalingą plotą: riboja lubų aukštis

Šiuo metu verslas stipriai išaugo tėvų stalą. Verslininko vertikaliame ūkyje pastatytos kelių aukštų konstrukcijos, jose sluoksniais keičiasi augalai, LED lempos, hidroponiniai ir kiti sprendimai.

Vertikalus ūkininkavimas – tradicinio ūkininkavimo metodas, tačiau daug labiau patobulintas į techninę pusę, – apie inovaciją pasakoja vyras. – Viskas vyksta keliais aukštais, ne vienu, kaip yra ant žemės ar šiltnamiuose. Čia viskas eina į viršų, limitas yra tik lubų aukštis.“

Vienas iš privalumų – sutaupomas plotas. Kaip teigia verslininkas, vieną hektarą auginamo ploto šiltnamyje vertikalus ūkis gali turėti 2000 kvadratinių metrų fabrike (5 kartus mažesniame plote).