Rusijos žiniasklaidos priemonėms, pavyzdžiui, valstybės remiamai „RT“, nebebus galima gauti pajamų iš savo turinio, leidžiamo „Meta“ valdomuose socialiniuose tinkuose – „Facebook“ ir „Instagram“., pranešė „Meta“ atstovas spaudai Devonas Kearnsas.

„Meta“ tinklaraštyje taip pat paskelbė apie priemones, kurių ėmėsi siekdami užtikrinti ukrainiečių saugumą.

Ukrainiečiai galės užrakinti savo „Facebook“ paskyras, neleisti pašaliniams atsisiųsti jų asmeninių ar profilio nuotraukų ar matyti asmeninių įrašų. Taip pat ribojama galimybė matyti naudotojų draugų sąrašus.

Instagrame ukrainiečiai matys pranešimus, kurie primins apie galimybę padaryti profilius privačius, įjungti dviejų veiksnių autentifikavimą ir kitas saugumo priemones.

Anot bendrovės, šiuo metu regione intensyviau dirba nepriklausomi faktų tikrintojai ir „stengiamasi suteikti papildomą finansinę paramą faktų tikrinimo partneriams iš Ukrainos“.

Nebegaus pajamų ne tik soc. tinkluose, „Youtube“ ir „Google“

Ukrainos skaitmeninės transformacijos mitras Mykhailo Fedorov tviteryje pareiškė, kad taip pat susisiekė su „Youtube“, kad platforma „užblokuotų propagandinius Rusijos kanalus, tokius kaip „Rusia 24“, „TASS“, „RIA Novosti“.

Bendrovė rėmėsi „ypatingomis aplinkybėmis“ ir teigė, kad „sustabdo tam tikrų kanalų galimybę gauti pajamų iš platformos“, įskaitant ir su naujausiomis sankcijomis susijusius rusų kanalus, pavyzdžiui, Rusijos valstybinės žiniasklaidos „RT“.

Vaizdo įrašai iš sankcijuojamų kanalų taip pat bus rečiau rodomi rekomendacijose, sako „Youtube“ atstovas Fashadas Shadloo. Jis pridūrė, kad Ukrainos vyriausybės prašymu „RT“ ir keli kiti kanalai nebebus prieinami Ukrainoje.

Russia Today

Kaip rašo „Euronews“, įstatymų leidėjai ir kai kurie vartotojai jau daugelį metų ragino „Youtube“, priklausančią „Alphabet Inc“ įmonei „Google“, imtis griežtesnių veiksmų prieš kanalus, susijusis su Rusijos vyriausybe dėl nerimo, kad jie skleidžia dezinformaciją ir neturėtų iš to gauti pajamų.

Sekdama socialinių tinklų pėdomis, didžiausia pasaulyje paieškos sistema „Google“ taip pat paskelbė nebeleisianti Rusijos valstybinės žiniasklaidos priemonėms rodyti skelbimų.

„Reaguodami į karą Ukrainoje stabdome Rusijos valstybės finansuojamos žiniasklaidos uždirbamas pajamas „Google“ platformose“, – bendrovės komentaru dalinasi CNN. – „Aktyviai stebime naujus pokyčius ir prireikus imsimės tolesnių veiksmų“.

Šis pranešimas žymi naujausią smūgį su Rusija susijusiai žiniasklaidai po praėjusią savaitę kilusių nepasitenkinimų „Big Tech“ platformomis, kurios nesiėmė veiksmų nepaisant Rusijos invazijos į Ukrainą.

Dalintis
Nuomonės