Reklamoje, kurioje pristatomas naujasis „Google“ dirbtinio intelekto pokalbių botas, demonstruojama, kaip mašina vartotojui pateikia atsakymą, tačiau tas atsakymas yra neteisingas.

Botui, kris pavadintas „Bard“, reklamoje užduodamas klausimas, ką galima pasakyti devynmečiui apie Jameso Webbo kosminio teleskopo atradimus. Mašina pateikė atsakymą, kad teleskopas buvo pirmasis, kuris nufotografavo planetą, esančią už Saulės sistemos ribų.

Nors iš tiesų dar 2004 metais tokią fotografiją padarė Europos Pietinė observatorija savo Labai dideliu teleskopu (angl. Very large Telescope). Šią klaidą netruko pastebėti astronomai ir apie tai pranešė tviteryje.

Kontroliuojančios įmonės „Alphabet“ akcijų kaina krito daugiau nei 7 procentais, tai grupės akcijų vertę sumažino daugiau nei šimtu milijardų dolerių, rašo BBC.

„Kodėl jūs nepasitikrinote faktų, prieš juos skelbdami?“ – stebėjosi Niukaslio universiteto mokslininkas Chrisas Harrisonas tviteryje.

Žinoma, tai buvo ne vienintelė priežastis. Trečiadienį „Google“ surengė labai lauktą spaudos konferenciją Paryžiuje, kur buvo tikimasi sulaukti ryžtingų žingsnių konkuruojant su „Microsoft“ bei „OpenAI“ partneryste. Vietoje to, „Google“ peržvelgė anksčiau paskelbtas technologijas, o pranešimas buvo nereikšmingas, vertina arstechnica.com.

Investuotojai liko nusivylę įmonės spaudos konferencija, kurioje pristatyti planai nepasiūlė nieko naujo.

„Google“ nuo praėjusiųjų metų patiria didelį spaudimą, kai pasirodė pažangūs pokalbių robotai, tokie kaip „ChatGPT“, tapę interneto hitu. Tai grasina iš pagrindų pakeisti būdus, kaip internete ieškoma informacijos.

„Microsoft“ šią savaitę pristatė naująją „Bing“ paieškos variklio versiją, kuri integruos „ChatGPT“ technologiją dar pažangesne forma.

Nors investuotojai tai skubina, yra ir skeptikų, kurie nuogąstauja, kad skubėjimas pateikti naujas technologijas kelia rizikų, kad atsiras klaidingų ar kitaip iškraipytų paieškos rezultatų, taip pat nuogąstaujama dėl plagijavimo.

„Google“ atstovas spaudai teigė, kad labai svarbu atlikti atidų testavimą, ir tą įmonė pradėjo su patikimų bandytojų programa, rašė BBC.

„Mes sujungsime išorinį grįžtamąjį ryšį su vidiniu testavimu, kad įsitikintume, ar „Bard“ atsakymai atitinka aukštą kokybę, saugumą ir realaus pasaulio informacijos išsamumą“, – pabrėžė bendrovė.

Praėjusį mėnesį „Alphabet“ atleido 12 tūkst. darbuotojų, tai sudarė maždaug 6 procentus įmonės darbo jėgos