E. Muskas, savo viziją apibūdindamas plačiais terminais, teigė, kad siūlomas susitarimas yra susijęs ne su „Twitter“ verslo ekonomija, o su tuo, kad „Twitter“ išliktų patikima demokratijos platforma.

„Tai nėra būdas užsidirbti pinigų“, – sakė E. Muskas TED vadovui Chrisui Andersonui. „Jaučiu, kad turėti viešą platformą, kuri būtų maksimaliai patikima ir plačiai įtraukianti, yra nepaprastai svarbu civilizacijos ateičiai.

Tesla“ ir „SpaceX“ generalinis direktorius kritikavo, jo manymu, žodžio laisvės „Twitter“ trūkumą, ir teigė, kad „Twitter“ turėtų naudoti atvirojo kodo algoritmą, kad padidintų bendrovės turinio moderavimo sprendimų skaidrumą. Tai atspindėtų didelį „Twitter“ veikimo pokytį.

„Kodas turėtų būti sukurtas su „Github“, kad žmonės galėtų jį peržiūrėti ir pasakyti: „Aš matau čia problemą“, „Aš su tuo nesutinku“, jie galėtų pabrėžti problemas, pasiūlyti pakeitimus“, – sakė E. Muskas.

Elonas Muskas

Paklaustas, kaip pakeistų „Twitter“ turinio moderavimą, Muskas paaiškino, kad jo testas, ar platforma laikosi žodžio laisvės principų, yra paprastas: „Ar žmogui, kurio nemėgsti, leidžiama pasakyti tai, kas tau nepatinka? Ir jei taip yra , tada mes turime žodžio laisvę“.

Muskas svarstė, kad jei tviteris būtų ypač prieštaringas, galbūt bendrovė neturėtų reklamuoti šio pranešimo, bet pridūrė: „Manau, kad labai nenoriai priimame trynimus, todėl tiesiog norime būti labai atsargūs dėl nuolatinių draudimų“.

Tiesa, E. Muskas pripažino, kad net ir įsigijus įmonę, klaidų vis tiek bus.

„Manau, kad visi vis tiek mane dėl visko kaltins“, – sakė jis. „Jei aš įsigysiu „Twitter“ ir kas nors bus negerai, tai dėl to 100 proc. kaltas būsiu aš. Manau, kad klaidų bus nemažai“.

Paklaustas, ar turi atsarginį planą, jei jo pasiūlymas įsigyti „Twitter“ žlugtų, E. Muskas atsakė, kad turi „įvairių“ idėjų. Tačiau jis niūriai atsisakė detalizuoti, sakydamas, kad jiems reikės palaukti „kito karto“.