rie šios ir kitos medžiagos – iš viso buvo apie 20 straipsnių – buvo prierašas „Ši medžiaga nesuderinama su vadovybe, o už jos paskelbimą Prezidento administracija leidiniui skirs žvaigždutes“. Kiek vėliau buvo atliktos korekcijos, kurios apėmė ir jau paskelbtas publikacijas. Dar vėliau visi jie buvo pašalinti iš leidinio svetainės, tačiau vis dar pasiekiami archyvuose.

Pasak internetinio leidinio „Economy“ ir „Habitat“ vadovo Jegoro Polyakovo ir redaktorės Aleksandros Mirošnikovos, tai jei yra atsakingi už antivyriausybinių straipsnių publikavimą.

„Kas tai buvo? Būtent tai, kaip viskas atrodo iš tiesų. Tai nėra „hakerių įsilaužimas“, tai mūsų sąmoningas sprendimas, priimtas palyginti seniai, bet nebuvo įmanoma jo greitai įgyvendinti“, – „The inside“ ir „Mediazona“ sakė žurnalistai.

Įrašus paskelbę darbuotojai buvo atleisti

Žurnalistai pagrindiniu motyvu įvardijo sąžinę. „Suprantu, kad Rusijos žiniasklaidos erdvė jau seniai suskirstyta į „rankos paspaudimo“ segmentus ir „Lenta“ ten neįtraukta, bet aš asmeniškai pažįstu daug gerų žmonių, kurie dirba ne rankos paspaudimo žiniasklaidoje, tad raginu potencialius kritikus profesinėje ir ne tik aplinkoje, nepamiršti humanizmo ir neklijuoti netaikyti vienos etiketės visiems“, – sakė Jegoras Polyakovas.