Kompanija sako, kad ji turi internete surinkusi 10 milijardų veidų nuotraukų duomenų bazę. Tačiau ši technologija anksčiau užtraukė baudas iš rinką prižiūrinčių organizacijų.

„Džiaugiuosi galėdamas patvirtinti, kad „Clearview AI“ suteikė Ukrainos pareigūnams savo novatorišką veidų atpažinimo technologiją, kad ją galėtų naudoti per krizę“, – BBC cituoja įmonės generalinį direktorių Hoaną Ton-Thatą.

Įmonė paaiškino, kad Ukraina sistemą galės naudoti nemokamai. Daug veidų yra surinkti iš rusiškų socialinių tinklų: 2 milijardai iš „VKontakte“, kuris laikomas rusišku feisbuku.

„Clearview AI“ įsitikinusi, kad rusiškus veidus gali atpažinti geriau, nei viešai prieinama konkuruojančios įmonės „PimEyes“ technologija, kuri anksčiau buvo naudojama identifikuoti žmones karo nuotraukose.
Dirbtinis intelektas

H. Thatas nurodė kelis scenarijus, kaip galėtų būti panaudota jų įranga: identifikuoti įsibrovėlius, lyginant jų asmenines ar paso nuotraukas, identifikuoti mirusiuosius be piršto atspaudų, kovojant su dezinformacija, padedant šeimoms surasti artimuosius. Ukraina šią technologiją pradėjo naudoti šeštadienį, patikina įmonė.

Ukrainos gynybos ministerija nekomentavo į BBC klausimus.

„Clearview AI“ technologija anksčiau sulaukė rinkos reguliuotojų kritikos. Jungtinės Karalystės duomenų apsaugos reguliavimo institucija, Informacijos komisarų biuras, bendrovei buvo skyrusi 17 mln. svarų sterlingų baudą. Dar 20 mln. eurų baudą buvo skyrę ir Italijos duomenų apsaugos inspektoriai. Technologiją naudoja JAV teisėsauga, tačiau bendrovė ir Amerikoje susiduria su ieškiniais dėl vaizdų, surinktų internete, naudojimo.

Šaltinis
Temos
Dalintis
Nuomonės